![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chce osiągnąć następującą rzecz. Łącze się z Active Directory używając ldap_connect, następnie binduje przez ldap_bind i teraz moje problemy: 1. Jak dostać się do głównego węzła w strukturze Active directory (główny katalog) 2. Jeżeli będę już w tym głównym węźle w jaki sposób pobrać wszystkie podkatalogi 3. W jaki sposób sprawdzić czy w danym podkatalogu znajdują się jacyś userzy Nie mogę przy tym użyć ldap_search ponieważ jeżeli będę w głównym katalogu to ldap_search teoretycznie przy użyciu filtru (CN=*) powiniem mi zwrócić wszystkich użytkowników ale ponieważ w Active Directory jest ograniczenie co do ilości zwracanych obiektów zwraca ich tylko część. Pozdrawiam -------------------- Hardware: Celeron D 3,06GHz,GigaByte GA-8I945GMF Intel 945 Express Chipset,512 DDR2,WDC 80GB,Nagrywarka Lite-On,Ruter Edimax + Modem ADSL
Software: Apache 2.0.49,php-5.0.ORC3,MySQL-5.0.24,phpMyAdmin-2.8.2.1,Dreamweaver 2004 Mx,j2eesdk-1_4_2,IBM Eclipse-SDK-3.0. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 13:20 |