![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Moje poczatki z sql ale narazie jakos mi idzie i napotkałem problema z usuwaniem rekordów, siedze juz od dluzszego czasu nad tym i nie mam zielonego pojecia gdzie blad jest. Nie usuwa mi rekordow z bazy Prosze o pomoc Z góry dziekuje [php:1:6e37519e1d]<?php $db_name = "marcin"; $table_name = "news"; $polacz=mysql_connect("localhost", "root", "") or die ("BŁAD"); $db = mysql_select_db($db_name, $polacz) or die ("BLAD"); $sql = "SELECT * FROM $table_name"; $wynik = mysql_query($sql, $polacz) or die ("BŁAD"); ?> <form action="usuwanie.php"> <? print "<table border=1>"; while ($row = mysql_fetch_array($wynik)) { $id = $row['ID']; $nick = $row['Nick']; $data = $row['Data']; $news = $row['News']; print "<tr><td>$data <br> $news</td><td><input type=submit value=$id name=usun></td></tr>"; }; print "</table>"; $del =$_GET['usun']; if (!$delete){ } else { $sql = "DELETE FROM $table_name WHERE ID=$del"; $wynik = mysql_query($sql, $polacz) or die ("BŁAD"); } ?>[/php:1:6e37519e1d] -------------------- --------------------------------------
Pozdrawiam marcindvd.net -------------------------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie testowal... ale po 15 sekundach lukania.... cos zauwazylem...
masz... [php:1:ac4720534a]<?php $del =$_GET['usun']; if (!$delete){ } else { $sql = "DELETE FROM $table_name WHERE ID=$del"; $wynik = mysql_query($sql, $polacz) or die ("BŁAD"); } ?>[/php:1:ac4720534a] powinno byc... [php:1:ac4720534a]<?php $del =$_GET['usun']; if (isset($del){ // tutaj miales blad... print "skasowano..."; $sql = "DELETE FROM $table_name WHERE ID=$del"; $wynik = mysql_query($sql, $polacz) or die ("BŁAD"); }else{ print "nie ustawiono rekordu do kasacji!!"; } ?>[/php:1:ac4720534a] tam gdzie masz "puste if'y", zawsze wpisuj jakies pierdoly.. wtedy latwo wykryc blad.. !! -------------------- textmate @mac trance / buraki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki za informacje.
Za duzo dzisiaj nad tym siedzie i zaczynam robic glupie bledy, znaczy znak ze trzeba lulu Pozdrawiam i dziex ![]() -------------------- --------------------------------------
Pozdrawiam marcindvd.net -------------------------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:15 |