![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 1 Dołączył: 20.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mamy taką oto sytuację: Na serwerze A istnieje strona A. Wchodząc na nią użytkownikowi na ekranie wyświetlają się pewne dane, zaś na serwerze zapisywane jest kto, z jakiego nr. IP, o której godzinie itp odwiedził stronę A. Czy istnieje możliwość wykonania takiego skryptu aby: Użytkownik wchodząc na stronę B umieszczoną na serwerze B ujrzał na swoim ekranie dokładnie te same informacje co wchodząc bezpośrednio na stronę A (plus jakieś dodatkowe informację), tak aby na serwerze A pozostały "ślady" obecności takie jak w przypadku bezpośrednich odwiedzin witryny A. Czy można to wykonać tak żeby pobieranie danych przez usera z serwera A i wysłanie do serwera A odbywało się bez wiedzy użytkownika? Na początku sprawa wydawała mi się banalna jednak nie dałem rady... Mam jeszcze jedno pyt.: W jaki sposób includować stronę np. www.onet.pl tak żeby wyświetliła się ona w ramce/div'ie etc poprawnie, oraz żeby nie przeniosło nas na główną stronę onetu? Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie wskazówki (gotowców nie chcę ![]() Ten post edytował lukas_nowicki 3.09.2008, 16:32:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W onecie i kilku innych portaklach masz kawalem js ktory sprawdza czy nie otwarto strony w ramce itp iwec tego mozesz ne ominac.
Co do drugiego pytania to serwery A i B muszą się jakos ze sobą komunikowac aby wymienic informacje. Wydaje sie to do zrobienia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 1 Dołączył: 20.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tego skryptu w JS nie można "dezaktywować"? np. Jeżeli mamy funkcję:
if(strona otwarta w ramce) { otwórz w oknie } to do własnej strony dopisać warunek odwrotny czyli: if(strona otwiera się w oknie) { otwórz w ramce } Cy coś takiego miałoby sens? __________________________________ Czy jeżeli stronę A z serwera A poprawnie(w całości) zaincluduje w skrypcie B na serwerze B to serwer A zapamięta IP i inne dane serwera B czy użytkownika który otworzył stronę B? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:14 |