![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ktoś napisać co ten kawałek kodu robi (przyznam, że jestem początkujący jeśli chodzi o php)
[php:1:a003769f2f]<?php if (substr(phpversion(),0,1) >= 4) { if (!strstr($endurl, "admin/") && !strstr($endurl, "postguest.php")) { if (extension_loaded(zlib)>0) { if (strstr($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_ACCEPT_ENCODING'], 'gzip')) { $obgo = true; ob_start("ob_gzhandler"); } } } } ?>[/php:1:a003769f2f] i dlaczego wyświetla mi bład na stronie Kod Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/xxxxx on line yy
z góry dzięki -------------------- guzial
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Użyj BBCode. Jeśłi nie, post zostanie skasowany.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba mniej więcej to, ale jeszcze nie doczytałem o ob_gzhandler() więc załączam notke z manuala
[php:1:505afbd12f]<?php if (substr(phpversion(),0,1) >= 4) { //jeżeli wersja php jest co najmniej 4.0.0 if (!strstr($endurl, "admin/") && !strstr($endurl, "postguest.php")) { //jezeli w zmiennej $endurl nie ma stringu "admin" ani "postguest.php" if (extension_loaded(zlib)>0) { //jeżeli biblioteka "zlib" jest załadowana [nie powinno być ("zlib") ?] if (strstr($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_ACCEPT_ENCODING'], 'gzip')) { //jeżeli przeglądarka akceptuje kodowanie "gzip" $obgo = true; //przypisz zmiennej $obgo wartość TRUE i ob_start("ob_gzhandler"); // włącz buforowanie wyjścia "ob_gzhandler" } } } } ?>[/php:1:505afbd12f] Cytat ob_gzhandler() is intended to be used as a callback function for ob_start() to help facilitate sending gz-encoded data to web browsers that support compressed web pages. Before ob_gzhandler() actually sends compressed data, it determines what type of content encoding the browser will accept ("gzip", "deflate" or none at all) and will return it's output accordingly. All browsers are supported since it's up to the browser to send the correct header saying that it accepts compressed web pages.
UPDATE: [manual:505afbd12f]zlib[/manual:505afbd12f] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co oznacza ten warning?? jezeli ktos mi odpowie bede wdzieczny
pozdr -------------------- guzial
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:54 |