![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na serwerze folder który posiada subFoldery oraz pliki. Czy jest jakiś prosty sposób aby przenieść zawartość tego folderu do takiego o innej nazwie? Proszę o wszelakie wskazówki. W dosie swego czasu była komenda copy, mozna było za jej pomocą przenieść folder i zmienić mu nazwę. Coś takiego by było fajne.
W manualu jest funkcja copy ale czy ona przenosci także zawarość? Boje sie ze to moze nie dzialac w kazdej wersji php. Ten post edytował Black-Berry 31.08.2008, 16:15:25 -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Kod cp -R co dokad Aby przenieść użyj mv. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod cp -R co dokad Aby przenieść użyj mv. To komenda PHP czy linuxa ? Potrzebne mi cos w PHP:) -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
To jest komenda wywoływana z linii poleceń (pisałeś o DOSie więc stwierdziłem, że chodzi Ci o coś podobnego). W PHP możesz zainteresować się copy" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual oraz rename" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz klasę którą napisałem do operacji na plikach i folderach - Link.
Przykład użycia:
Funkcja skopiuje pliki z folderu Images do ścieżki Zdjecia/Nowe_zdjecia/ (jeśli te foldery nie są utworzone to zostaną utworzone automatycznie). Kod tylko pod php5 ale po zmianie szkieletu obiektu powinien śmigać w php4. Ten post edytował Berg 1.09.2008, 17:35:53 |
|
|
![]()
|
|
Świetna klasa. Wielkie dzięki! Zastanawiam się tylko czy opłaca się takie coś łaczyć w klasę. Mam już kilka swoich funkcji luzem takich jak usuwanie rekursywne i tworzenie folderów. Sprawa do dyskusji.
Dzięki jeszcze raz. Uratowałeś mi kilka godzin z życia ![]() Edit:Po kilku testach stwierdzam, że napiszę do Zenda żeby Twoje funkcje dodali na stałe do php 6.0 ![]() Ten post edytował Black-Berry 31.08.2008, 23:21:04 -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
U mnie ta klasa nie działa do końca tak, jak powinna. Wszyskie nazwy nowo-utworzonych folderów są zapisywane z wielkiej litery! O co chodzi? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 17:20 |