![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem taką funkcję:
Sprawdza poprawność maila. Problem leży w tym, że gdy dodam $mail (żeby wysyłało informacje do bazy w rejestracji) to nic się nie dzieje.
Sprawdza czy mail jest poprawny czy nie, na tym etpaie dobrze sprawdza go. No i skrypt jedzie dalej, jeżeli nie ma błędów, wrzuć do bazy danych uzytkownik dane:
To tak z części skryptu rejestracji mojej, wina tej funkcji czy jak że mail nie chce się wrzucać do bazy? Aha,
Taką mam funkcje, na początku kodu później filtruje dane: $_POST, itd i dopiero mail jest sprawdzany jezeli ok, to sie dalej wykonuje skrypt. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj napisać funkcje check_mail na funkcji ereg()
-------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
-gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
wpisz po wysłaniu do bazy danych
echo mysql_error(); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze podana przez Ciebie funkcja sprawdzająca jest nie do końca poprawna, ponieważ wg niej mail "#$barthpl@barth.pl" jest poprawny a chyba zgodzisz się że tak nie jest. Wyrażenie do sprawdzania poprawności maila to na przykład:
-------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 5 Dołączył: 28.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tak z części skryptu rejestracji mojej, wina tej funkcji czy jak że mail nie chce się wrzucać do bazy? Ale... gdzie Ty tego maila wrzucasz? Tzn. w jakim zapytaniu? Bo w tym powyżej go po prostu nie ma, więc jak ma się "wrzucić"... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 18:21 |