![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Pisze skrypt CMS i napotkałem mały problem a dokładnie chodzi mi o Powiadomienie o nowej wersji skryptu czyli jeżeli wyjdzie nowa wersja skryptu w panelu administratora pojawi się informacja o tym. Teraz problem jak pobrać dane o nowej wersji ? Zastanawiałem się czy zrobić to tak że u siebie mam plik txt np info.txt i w panelu administratora będzie pobierać dane z tego pliku ale czy da się pobrać plik txt z innego serwera? czy może znacie jakieś lepsze rozwiązanie ? -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 5 Dołączył: 28.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy czy masz serwer umożliwiający łączenie się po socketach z poziomu PHP. Poczytaj sobie o cURL albo nawet zwykłym fopen.
Zawsze można powiadamianie o nowej wersji zrobić AJAXowo po stronie klienta. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy czy masz serwer umożliwiający łączenie się po socketach z poziomu PHP. Nie umożliwia a te cURL można jakieś informacje o tym? albo ajax? Ten post edytował luzak124 30.08.2008, 13:14:24 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 5 Dołączył: 28.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google? pierwszy wynik?
http://www.google.com/search?q=cURL+PHP skoro nie umożliwia to radziłbym poczytać sobie o AJAX ![]() Ten post edytował szopen 30.08.2008, 13:21:34 |
|
|
![]()
|
|
Kod <script language="JavaScript"> function getXMLHttpRequest() { var request = false; try { request = new XMLHttpRequest(); } catch(err1) { try { request = new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP'); } catch(err2) { try { request = new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP'); } catch(err3) { request = false; } } } return request; } var r; r = getXMLHttpRequest(); function processResponse() { if (r.readyState == 4) { if (r.status == 200) { var div = document.getElementById('layer_content'); div.innerHTML = r.responseText; }; }; } r.open('GET', 'http://www.adres.pl/plik.txt'); r.onreadystatechange = processResponse; r.send(null); </script> no tylko nie odczytuje mi pliku plik.txt z innego serwera -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
hmm... no tak - zabezpieczenie na podstawie domeny... Ciekawe, czy stara metoda z wczytywaniem tekstu do ifreme'u i pobierania go przez innerText działa między domenami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szopen na pewno działa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak się robiło, jeszcze przed powstaniem XMLHttpRequest... Mam nadzieję, że choć trochę podpowiedziałem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tworzysz we flesh-u parę pól które potrzebujesz stworzysz, w mysql bazę czy tam tabele jak już masz bazę, dodajesz wiadomość a we fleshu się ona wyświetla a w cms dodajesz linka z twojego serwera gdzie masz ten *.swf i hey jemu się pokazuje
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:48 |