![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem do jakiej kategori ma należeć ten temat
kiedy puszczam stronę przez validator dostaje taki komunikat "
Linki "index.php?p=cetegory&c=Narzdzia_czce&s_c=Narzd .. " są tworzone w htaaccesie, jeśli zaminie "&" na "&" wtedy plik hta przestaje działać i cała strona nie dziła, co jest przyczyną wyświetlania tego błędu ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 5 Dołączył: 28.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linki "index.php?p=cetegory&c=Narzdzia_czce&s_c=Narzd .. " są tworzone w htaaccesie, jeśli zaminie "&" na "&" wtedy plik hta przestaje działać i cała strona nie dziła, co jest przyczyną wyświetlania tego błędu ? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. & kodujesz jako & _tylko_ w plikach XML (XHTML). W htaacces zwykły &. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. & kodujesz jako & _tylko_ w plikach XML (XHTML). W htaacces zwykły &."
Tak ale jak daje w ktaacces zwykly & to wyskakuje mi ten blad w walidatorze, jeśli dam & w hataacces to validator nie wywala błedu, jednak wartosci z GET sa złe, więc zrobi coś takiego
Troche to bezsensu, no ale działa Dodatkowo walidator wywala mi błąd na tej samej podstronie, ale co ktoreś odświeżenie że nie może orczytać kodowania, chodzi mu o poleski litery, strona jest kodowana zapisana utf-8 i pisze ja uzywając tego kodowania, więc nie wiem o co chodzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
.htaccess nie ma żadnego wpływu na walidację strony! W .htaccess wpisujesz regułki z wykorzystaniem zwykłego & (coprawda Eclipse PDT oznacza to jako błąd ale tym się nie przejmuj). Następnie na stronie, jak napisał @szopen, podajesz linki w postaci & Po kliknięciu w link w adresie przeglądarki zobaczysz samo &, bez amp;.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 5 Dołączył: 28.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie. Do serwera ma iść zapytanie ze znakiem & . Można sobie podejrzeć pakiety, albo nawet logi serwera -- linijki z GET. & jest tylko zakodowanym znakiem & w plikach XML. Jeśli w zapytaniu, jakie idzie do serwera masz ?zm1=wart1&zm2=wart2 , to PHP widzi
Kod array(2) { ["zm1"]=> string(5) "wart1" ["amp;zm2"]=> string(5) "wart2" } a tego raczej nie chcemy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:25 |