![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 7.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyższe zapytanie zwraca mi poprawnie odpowiednie informacje o pokojach z mojej bazy danych. Jak zbudować poprawnie klauzulę WHERE dzięki której zobaczę tylko te pokoje które posiadają dowolne atrakcje (dla przykładu o ID=1 i ID=9) ![]() Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 4 Dołączył: 24.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może tak przy użyciu HAVING ale nie jestem tego na 100 % pewien :
sprawa opiera się na tym że jeśli mam 2 atrakcje 9,1 to jeśli nie chcemy mieć żadnych innych count a.id musi być 2 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 7.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Może przyczyna leży w złych JOINach? Ktoś ma jakiś pomysł? PS. Zauważyłem że usunięcie JOINa room_price (to tabela w której w kazdym rekordzie jest pozycja z cennika, a dany pokoj moze miec takich pozycji wiele) powoduje wyswietlanie sie poprawnych wynikow! Z tabeli room_price jednak nie moge zrezygnować. room_price(id, room_id, price) Ten post edytował parzol 30.08.2008, 08:47:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A która tabela łączy pokoje z atrakcjami? Trzeba w tym połączeni dać LEFT INNER JOIN, wtedy nie wyświetli Ci tego co nie ma atrakcji.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:17 |