![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam taki problem:
mam funkcję, która "zwraca" przykładowo następujący wynik: "$zmienna = 'wartość'; echo 'wyswietl';unset($zmienna);" Ale teraz co zrobić aby dany kod został wykonany? Da się zastosowac jakas funkcje która wykonuje polecenie podane jako argument? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chodzi ci o coś w tym guście?:
Kod <?php
function wykonaj($id){ if ($id == 1){ echo '1<br />'; } elseif ($id == 2){ echo '2<br />'; } else { echo 'lol<br />'; } } wykonaj(1); wykonaj(2); wykonaj(); wykonaj(3); wykonaj(1); wykonaj(); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. mnie chodzi mu raczej o funkcje eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Ten post edytował no_face 29.08.2008, 21:27:15 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie, nie... Chodzi o to ze funkcja() wyrzuca polecenie PHP, które potem trzeba wykonać, np funkcja wyrzuca polecenie zadelkarowania funkcji, lub inne polecenie...
np funckja($i) { if ($i == 1) return 'funkcja_nast($id) {if ($id==2) return 2}'; } i chodzi o to zeby funkcja_nast($id) {if ($id==2) return 2} zostało wykonane jako osobne polecenie php, tak jak by zostało ono wpisane w kod. ![]() *staralem sie wszystko ladnie opisac;p |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak,chodzilo o eval , dzieki! ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |