![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zaczynam bawić się svn i na samym początku natknąłem się na problem zablokowania wybranych plików lub katalogów chodzi mi o taki przypadek kiedy mam dwie różne wersie pliku np. config.ini i nie chcę aby svn brał go pod uwagę. Czy jest taka możliwość zablokowania wybranego pliku lub katalogu? Za pomoc z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
svn:ignore
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
z tym wyjatkiem ze svn:ignore dziala tylko na plik ktory nie został jeszcze dodany do repozytorium
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
svn:ignore sprawi ze plik nie bedzie zapisywany do repozytorium, svn nie bedzie sie nim w ogole interesowal [tego sie uzywa m.in. do plikow konfiguracyjnych, a obok wstawiasz config_template.ini i dodajesz go do repo]
a moze ci chodzi o zablokowanie commitowania tego pliku na jakis czas (lock, unlock) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:15 |