![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W jaki sposób mogę "zmusić" skrypt by po wczytaniu pewnej strony PHP wczytał i wykonał plik JS? Próbowałem w taki sposób dodając na końcu pliku PHP Kod print("<script type=text/javascript src=skrypt.js></script>"); I niby w tym miejscu jest pobierana zawartość pliku skrypt JS, lecz niestety kod w nim zawarty nie działa. Wpisałem w skrypt.js taki kod na próbę: Kod $D('pole').innerHTML = 'test'; Sprawdzałem także jak zadziała tan plik wczytywany za pomocą href - działał dobrze - więc mam pytanie jak zrobić by działało to również przy Request() ? Ten post edytował Skie 28.08.2008, 16:12:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli się nie mylę to musisz użyć funkcji EVAL dla JS
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale do czego "podłączyć" ten eval? Do całego Requesta? Tylko do pobieranego pliku JS?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do pobieranego JS. http://developer.mozilla.org/index.php?tit....5:Funkcje:eval
|
|
|
![]()
|
|
Próbowałem na 2 sposoby już:
W 1 przypadku zrobiłem Kod eval(this.responseText); W 2 przypadku wewnątrz pliku JS Kod eval(document.write('test')); Żaden sposób nie zadziałał :/ W jaki sposób mam jeszcze "podpiąć" ten eval(), żeby to funkcjonowało? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy sposób który podałeś wygląda na próbę uruchomienia kodu otrzymanego ajaxem.
Spróbuj tak: Kod eval('('+this.responseText+')'); Co ten kod w javascript ma robić i czemu nie możesz go dołączać w sekcji head ? |
|
|
![]()
|
|
Podany przez Ciebie sposób też nie działa ;/
Ten skrypt ma się uruchamiać automatycznie po zakończeniu działania PHP i na podstawie wygenerowanych przez niego danych Tworzyć pewną pseudo-animację. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj jquery. Dołącz plik w sekcji head, kod javascript wrzuć do jednej funkcji np.init, a potem ją wywołaj.
Kod <script type="text/javascript">
$(document).ready(function() { init(); }); </script> |
|
|
![]()
|
|
Dobra, zgrupowałem Request() i teraz "pobiera" on dwa pliki - osobno PHP i osobno JS. Jak ładowanie obu zakończy się sukcesem to skrypt jest wykonywany (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował Skie 28.08.2008, 16:13:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:06 |