![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
W jaki sposób można zrobić listę rozwijana z możliwościa zaznaczenie przy kazdym polu elementu checkbox? Czy da się to zrobic w html'u? z poważaniem |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to jakoś dokładniej opisać bo nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ? z tego co zrozumiałem przy wybraniu jednego z pola select chcesz aby pokazały się checkbox?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem zbytnio ... chcesz aby wyświetlone chceckboxy były zależne od wybranego pola w select?
Jeżeli tak .. to tylko w JavaScript |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chce aby w liście rozwijanej można było wybrać kilka wariantów, a nie tylko jeden i aby każdy kolejny wybór był jakos zaznaczony np. przez zaznaczony element checkbox, który znajduje się od początku uruchomienia listy przy kazdej opcji:
[]pierwszy_element []drugie_element []trzeci_element gdy wybiora np. drugi i trzeci to mam []pierwszy_element [*]drugie_element [*]trzeci_element (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodatkowe możliwości wybiera się trzymając wciśnięty klawisz Ctrl ("Control") lub przeciągając myszką. |
|
|
![]()
|
|
@Czapla lecz ja chcialem do takiej listy wrzucić checkboxy ponieważ zaznaczanie z ctrl jest bardo nie intuicyjne
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 16 Dołączył: 19.02.2005 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @Czapla lecz ja chcialem do takiej listy wrzucić checkboxy ponieważ zaznaczanie z ctrl jest bardo nie intuicyjne Jest i na to rada: |
|
|
![]()
|
|
ha ha ha;pp bardzo śmieszne
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 16 Dołączył: 19.02.2005 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyna opcje jaka widze to JS.
Chechbox musialby byc obrazkiem narzuconym na tlo (ofc wersja zaznaczona i odznaczona). Zrobic tablice boolean ktora bedzie odpowiadala za zaznaczenie. Na Selelecta na onChange nalozyc funkcje ktora bedzie: - sprawdzala wartosc selecta - updatowala tablice z booleanem - zapetlala sie na cala tablice i ustawiala option[id].style.background-image w zaleznosci od true i false Sry ze nie pokaze skryptu bo go nie mam - nie lubie pisac w javie;p nie mam debuggera;d |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:11 |