![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki oto kod
mam sobie taki oto wycinek funkcji powinno zamieniać wartości znaku wejściowego na wyjściowe..., to robi poprawnie lecz gdy podaje w jednym polu kilka razy tą samą wartość już nie działa
drugi problem to jak daje wartości dla replase łamania linii \n jak wpisałem powyżej to skrypt się wiesza i nie działa jakby nie trawił znaku \ próbowałem na wiele sposobów '\n' \n /\n/g '/\n/g' i nic nie działa czy ktoś moze mi powiedzieć co mu tam nie pasuje ? Ten post edytował kowalcook 28.08.2008, 00:22:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łamanie linii:
Kod document.getElementById('id').innerHTML = document.getElementById('id').innerHTML.replace(/\n/g, '<br />'); Także wyrażenia regularne. Nawet podałeś w sposobach... Problem może polegać na tym, że możesz mieć windowsowy lub macowy znak końca linii (\r\n lub \r). A wieszać się nie powinno. U mnie to działa. Zastępowanie wielu wyrażeń: Kod document.getElementById('id').innerHTML = document.getElementById('id').innerHTML.replace(/:)/g, ':('); Należy użyć wyrażenia regularnego z flagą g http://www.w3schools.com/jsref/jsref_replace.asp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki wielkie za pomoc
![]() kwestia dublowania dla replace już załatwiona flaga /g rzeczywiście pomogła a co do tej łamanej linii to nie mam pojęcia co się dzieje nie tak może konkretniej już przybliżę jak to robię wiec mam opcję podglądu edycji w czasie rzeczywistym na forum czyli z textarea pobiera znaki jakie wpisuje user i przetwarza je w div z przypisanym id w formie texowej
no a że się wiesza wiem gdyż gdy dam ten wycinek kodu
przestają działać wszystkie funkcje java dla tej podstrony wiec tam musi mieć coś nie tak, chyba że on ma problem że wyczytuje to z pola textarea jak sądzicie ? //EDIT
to pomogło ![]() czyli dwa backslashe a nie jeden przed łamaniem linii może sie to komuś przydać ![]() dzieki ci za pomoc tiraeth jeszcze raz pozdrawiam Ten post edytował kowalcook 28.08.2008, 13:39:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 10:14 |