![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 5 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem dlaczego, ale nie wyświetla mi się informacja z pliku ostatnie.php, która jest wywołana za pomocą javascript
ostatnie.php: Kod <?php header('Content-Type: application/x-javascript'); include('config.php'); $query = mysql_query("select * from ostat order by data desc limit 0,4"); while($rekord = mysql_fetch_array($query)) { $ost.= ' <a href="/search/'.$rekord[1].'/1">'.$rekord[1].'</a><br />'; } echo "document.write('".$ost."');"; ?> Wywołanie: Kod <script type="text/javascript" src="/ostatnie.php"></script> Co jest źle? jak otworze w przeglądarce kod ostatnie.php to mam wynik: Kod document.write(' <a href='/search/mietek/1'>mietek</a><br /> <a href='/search/sweet dreams roger/1'>sweet dreams roger</a><br /> <a href='/search/sweet dreams/1'>sweet dreams</a><br /> <a href='/search/swwet dreams/1'>swwet dreams</a><br />'); I nie wiem dlaczego nie wyświetla się po wywołaniu ![]() Ten post edytował tomekpl 27.08.2008, 21:41:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może dlatego że źle używasz apostrofów... Popraw kod ostatnie.php aby generował
Kod document.write('
<a href="/search/mietek/1">mietek</a><br /> <a href="/search/sweet dreams roger/1">sweet dreams roger</a><br /> <a href="/search/sweet dreams/1">sweet dreams</a><br /> <a href="/search/swwet dreams/1">swwet dreams</a><br />'); -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 5 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też już tak robiłem i nie działa...
Jak dam zmienną po za pętlą $ble = "tekst"; a potem: echo "document.write('".$ble."');"; To ładnie wyświetla to co jest ze zmiennej $ble ... Coś musi być w pętlą while, tylko nie wiem co.. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ... Napisałem trochę inaczej: Kod <?php header('Content-Type: application/x-javascript'); include('strony/config.php'); $query = mysql_query("select * from ostat order by data desc limit 0,4"); $rekord = mysql_fetch_array($query); $ost = " <a href='/search/".$rekord['tytul']."/1'>".$rekord['tytul']."</a><br />"; echo "document.write('".$ost."');"; ?> ;/ i to samo, nic się nie wyświetla .................................... ![]() Dobra zrobiłem, ![]() Ten post edytował tomekpl 27.08.2008, 22:18:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, miszczu
![]() po to jest forum, skoro założyłeś ten temat, to napisz co było nie tak - pomożesz innym ... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Sorry, miałem napisać, ale szybko odszedłem od kompa..
Kod <?php header('Content-Type: application/x-javascript'); include('strony/config.php'); $query = mysql_query("select * from ostat order by data desc limit 0,1"); $rekord = mysql_fetch_array($query); $ost = ' <a href="/search/'.$rekord['tytul'].'/1">'.$rekord['tytul'].'</a><br />'; echo "document.write('".$ost."');"; $query = mysql_query("select * from ostat order by data desc limit 1,1"); $rekord = mysql_fetch_array($query); $ost = ' <a href="/search/'.$rekord['tytul'].'/1">'.$rekord['tytul'].'</a><br />'; echo "document.write('".$ost."');"; $query = mysql_query("select * from ostat order by data desc limit 2,1"); $rekord = mysql_fetch_array($query); $ost = ' <a href="/search/'.$rekord['tytul'].'/1">'.$rekord['tytul'].'</a><br />'; echo "document.write('".$ost."');"; ?> po prostu powtórzyłem 3 razy kod.. nie miałem pomysłu, a na pętli while nie działało, no i tyle.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:30 |