![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie... mam php 4.0.5 i nie mogę odwoływać się do zmiennych sesji poprzez $HTTP_SESSION_VARS['zmienna'] (session_register("zmienna"); $zmianna = ... - działa)
Dlaczemu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
session_start() lub session.auto_start=1 w php.ini masz :?:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niee.
Sesję startuję ze skryptu... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rzuc kawalkiem kodu, albo zadwon do wrozki
![]() -------------------- Inni dążą do doskonałości, ja nie muszę ;)
|
|
|
![]()
|
|
Do wróżki dzwoniłem - odesłała mnie na forum, więc rzucam kawałkami kodu:
#Plik strona1.php --------------------- <?php session_start(); $HTTP_SESSION_VARS['zmienna'] = "Tescik"; Header('Location: strona2.php'); ?> #Plik strona2.php --------------------- <?php session_start(); echo $HTTP_SESSION_VARS['zmienna']; ?> I qpa, pusto. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#Plik strona2.php
--------------------- Kod <?php
echo $HTTP_SESSION_VARS['zmienna']; ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I qpa, pusto.
wlascz eerro_reporting na E_ALL. u mnie zadzialalo. -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Cytat #Plik strona2.php
--------------------- Kod <?php echo $HTTP_SESSION_VARS['zmienna']; ?> Niestety nie pomogło ![]() Cytat wlascz eerro_reporting na E_ALL.
u mnie zadzialalo. I to też nie. Nie wiem co jest grane, może najwyższa pora zainstalować nowszą wersję php... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem co jest grane, może najwyższa pora zainstalować nowszą wersję php...
Najwyzsza i naprawde warta rozwazenia ![]() Po co sie meczyc z szukaniem dziury w calym - zrob aktualke i martw sie dopiero wtedy gdy to nie pomoze. -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ej stary, a gdzie na stronie1 i stronie2 masz session_register('zmienna')
![]() Bo tak jakoś tego brakuje... -------------------- "Wszystko należy robić najprościej jak się da, ale nie prościej" A. Einstein
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Ej stary, a gdzie na stronie1 i stronie2 masz session_register('zmienna')
![]() Bo tak jakoś tego brakuje... Ej stary.. zobacz z którego roku jest ten post, a który mamy obecnie. A poza tym nie wprowadzaj ludzi w błąd: Cytat Przy użyciu $_SESSION (lub $HTTP_SESSION_VARS) nie powinno się używać session_register(), session_is_registered() i session_unregister().
EOT. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:43 |