![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jestem laikiem w sprawach php. Chcialbym na forum w phpbb dodac w odpowiednim miejscu kod html z banerem. Kazda proba edycji index.php konczy sie bledami tj nie wyswietlaniem strony. Jak to dodać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj funkcji echo.. przykład:
EDIT: Ojejku nie doczytałem, że chodzi o forum.. w takim razie sprawa pewnie nie będzie tak prosta, żeby wstawić echo w index.php. O jakim skrypcie forum mowisz? Ten post edytował Marr 27.08.2008, 07:11:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpbb by przemo, dosc popularny
na poczatku index.php zaczyna sie od razu funkcja php i cokolwiek i gdziekolwiek w srodku zmienie strona przestaje dzialac. w narzedziach mam mozliwosc wstawienia kody reklamy ale wjezdza na logo. Ogolnie za malo mozliwosci configu. Wiadomo jaka jest zasadnicz roznica miedzy php a htmlem. Jak sciagne strone otwarta to nei ma problemu z dodanej ale to juz php przerobil na html a na ftpie nawet nie wiem w ktorym miejscu tego szukac. Szukalem tez po plikach jakie sa wywolywane z index.php i nic odswiezam temat |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam jestem laikiem w sprawach php. Chcialbym na forum w phpbb dodac w odpowiednim miejscu kod html z banerem. Kazda proba edycji index.php konczy sie bledami tj nie wyswietlaniem strony. Jak to dodać? Powiedz w którym miejscu to Ci powiem który plik powinieneś zmodyfikować. To ma być czysty statyczny html? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 27 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W katalogu templates/twoj_uzywany_szablon masz pliki tpl. Znasz angielski to bedziesz wiedzial gdzie to wkleić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzieki za odpowiedzi!
sprobuje jak xbigos radzi. joshima - chce to wstawic pod paskiem logowanie,uzytkownicy, grupy, szukaj, faq, chyba rozumiesz co mam na mysli ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W lokalizacji, którą podał xbigos znajdź plik overall_header a w nim kod:
To początek tej komórki w której są elementy o których pisałeś Poniżej, albo powyżej możesz wstawić statyczny html. Jeśłi nie chcesz statycznego htmla, tylko coś dynamicznie generowanego przez php. Wymyślasz sobie nazwę zmiennej np {MOJ_DODATEK} i wstawiasz ją w miejsce w którym chcesz, żeby się ten kawałek kodu pojawił. Następnie szukasz pliku ./includes/page_header.php i tam do tablicy zmiennych wysyłanych do template dodajesz swoją zmienną:
wcześniej w kodzie dajesz jakąś funkcję, które ustawi odpowiednią wartość zmiennej $moj dodatek. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
jestem pełen uznania! poprostu brawo xbigos i joshima!
Joshima opisałes to bardzo dokladnie i szczegółowo i oczywiście pomogło Bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Nie ma sprawy niedawno sama to przerabiałam i właśnie potrzebowałam wstawić dynamiczną treść.
To masz fajnie opisaną strukturę phpBB index.php, struktura tabel, panel Administratora i strukturę plików i katalogów. Przyjemnej lektury. Aha... Jestem kobietą ![]() Ten post edytował JoShiMa 29.08.2008, 08:19:44 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:17 |