![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 3 Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Witnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy istnieje jakiś łatwy sposób obliczenia działania matematycznego zapisanego w stringu? Chodzi o to że działanie jest zapisane przez użytkownika w jednym polu input ( w formie np: 2+2*2 ) po czym wysłane do innego pliku, który powinien wyświetlić wynik. Zapisywanie działania do pliku żeby je obliczyć raczej nie wchodzi w grę ;P a rozbijanie na pojedyncze znaki zastosuję jak nikt nie będzie znał lepszego rozwiązania ;] -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą C-url wysyłaj string do google i potem pregiem pobierasz wynik.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 3 Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Witnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypadkiem to by nie było bardziej optymalne?
myślałem że jest jakieś znacznie prostsze rozwiązanie, coś jak:
tyle że to mało gdzie zadziała ;] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
nie zapomnij filtrować danych od użytkownika! Np. pozwalając tylko na: 0-9 . + - * / = i białe znaki ![]() -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
jak ja mogłem o tym zapomnieć...
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:53 |