![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiam się nad implementacją wyszukiwarki na stronie ale zapewne istnieją jakieś dobre sprawdzone rozwiązania.
Ogólnie zależy mi na kilku funkcjonalnościach: - możliwość sprawdzania co wpisywali użytkownicy - możliwość określenie na jakich stronach ma odbywać się wyszukiwanie - fajnie gdyby był to open source żeby móc modyfikować kod - obsługa języka polskiego (w sensie żeby nie rozkładał się, gdy ciąg posiada polskie znaki). Ogólnie jestem otwarty na wszelkie sugestie - może to być zarówno skrypt jak i zewnętrzny dostawca. Warunkiem jest jednak możliwość dostosowania wszystkiego do swoich potrzeb. Wiem że google ma podobne rozwiązanie, ale niestety dość drogie - natomiast proste przekierowanie na site:domena.pl też mnie nie zadowala. Może też być jakiś skrypt, który operuje na bazie danych lub wymaga przygotowania jakiegoś indeksu - szczerze mówiąc nawet takie rozwiązanie by mi bardziej odpowiadało, gdyż wtedy wszystko miałbym u siebie. Zastosowanie tego skryptu: - przeszukiwanie wortalu tematycznego - przeszukiwanie sklepu internetowego z góry dzięki za wszelkie propozycje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:44 |