![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2008 Skąd: Tetaumatawhakatangihangak oauaotamateaurehaeaturipu kapihimaungahoronukupokai whenuaakitanarahu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem generator tokenów.
Niby wszystko działa: po wpisaniu do okienka poprawnego kodu wyświetla się komunikat: Wiadomość została wysłana..(bo to formularz kontaktowy), po wpisaniu błędnego kodu: Kod z obrazka został źle przepisany..., ale jak nic nie wpiszę pokazuje się komunikat: kod poprawny... Co trzeba zrobić aby po nie wpisaniu kodu był napis: Kod z obrazka został źle przepisany...? Oto mój kod źródłowy: obrazek.php
index.php
sent.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zinterpretowałem kod ale wg. mnie to ty wysyłasz formularz (sent.php, linijka 11) zanim zostanie sprawdzony token (sent.php, linijka 15). A co do tego sprawdzenia czy pole token zostało wypełnione wystarczy (tak łopatologicznie) chyba dodać (w sent.php, linijka 15) następujący warunek:
Ale nie jestem pewien bo nie testowałem. -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2008 Skąd: Tetaumatawhakatangihangak oauaotamateaurehaeaturipu kapihimaungahoronukupokai whenuaakitanarahu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie zupełnie, chodziło mi o warunek w postaci:
No i jeszcze dodatkowo trzeba przeedytować plik sent.php
Poza tym to jeszcze polecam zapoznanie się z zaleceniami W3C co do kodowania HTML( nie "<br>" tylko "<br/>", nie "<p align='center'>" a "<p style='text-align: center'>"). Niczego to co prawda w tym wypadku nie zmieni ale zawsze lepiej kodować poprawnie i ładnie niż bylejak. -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki - wszystko działa!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:00 |