![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Skąd: Oława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domena byla zaparkowana na koncie A, usunelem ja i przeparkowalem na serwer B, oba maja identyczne DNSy.
jesli ponownie parkuje ja na A dziala, przy koncie B wyswietla sie...
Wszystkie subdomeny tej domeny skasowalem z A i umiescilem w B (takrze nie dzialaja [sytacja jak przy domenie glownej]) W chwili obecnej zaparkowana jest tylko na serwerze B Co z tym fantem zrobic, ile musze czekac na "przeladowanie" danych domeny by ja przekierowalo na konto B |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pakowanie domeny (w cPanel) dodaje ją tylko do DNS, a żeby strona się wyświetlała to trzeba jeszcze odpowiednio skonfigurować Apache'a. Żeby to zrobić użyj opcji podpięcia domeny zamiast parkowania. Jeżeli to nie pomoże to poproś admina serwera o pomoc.
Samo przepięcie domeny jest błyskawiczne, ale informacje o domenie potrzebują trochę czasu żeby się rozejść po serwerach DNS. Zależnie od tego jak twój serwer DNS jest skonfigurowany, zmiana może trwać od np. 1 godziny do 1 dnia. Najlepiej użyj polecenia ping aby sprawdzić czy domena dalej wskazuje na stary adres IP, czy już na nowy. Ten post edytował SirZooro 26.08.2008, 13:17:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Skąd: Oława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po kilku dniach jak sie dalej nic nie dzalo napisalem do admina serwera i po kilku godz wszystko dzialalo jak powino
Innymi słowy... jego interwencja byla wymagana The End |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 05:28 |