![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!!
mam taka tabele, [/sql] tabela sluzy do wyswietlania ekwipunku ![]() mam problem... gdy zakladam sobie mieczyk, to dodaje mi obrazenia... wiec ok... ale problem w tym ze miecz moge caly czas zakladac i obrazenia mi sie zwiekszaja:) dorobilem sobie kolumne amount, ustawilem wartosc domyslna na Z(czyli przedmiot zdjety),N to bedzie zalozony, i tu moje pytanie jak sformulowac zapytanie czy jakis przedmiot jest zalozony, w ekwipunku np. mam 10mieczy, to musi spradzic czy w tych 10 mieczach nie ma wartosci N, jesli nie ma to wykonuje akcje i zaklada miecz jesli jest to komunikat masz juz przedmiot... prosze o maly przyklad pozdraiwam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no coz widze ze nikt z "pro" programistow nie odpisuje wiec ja sprobuje ze swoja mala wiedza pomoc koledze
pewnie bedziesz musial warunek wstawic do petli zeby sprawdzil dla wszystkich broni w ekwipunku moze to ci cos pomoze albo naprowadzi na dobra droge(nie przecze ze dalem niekompletny kod) Ten post edytował Mrowek 26.08.2008, 07:09:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
molgby ktos jeszcze cos dodac... glownie chodzi mi jak sprawdzic czy w wynikach w jakims wierszu amount = n
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm...
Jeśli chcesz sprawdzić tylko czy istnieje w polu Amount wartość N, to zrobiłbym to tak:
-------------------- Personal Portfolio: http://www.klodzinski.pl/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:02 |