![]() |
![]() |
-bobekrj- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam tablice $module_data.GRADUATED_PRICE i wyświetlam ją w "pionowo" jako tabela - 2 kolumny, kilka wierszy : Kod <table> {foreach name=aussen item=module_data from=$module_data.GRADUATED_PRICE} <tr> <td> {$module_data.QUANTITY} </td> <td> {$module_data.PRICE} </td> </tr> {/foreach} </table> Działa ok, ale chciałbym wyświetlić to "poziomo" czyli tabela - 2 wiersze , kilka kolumn - górny wiersz: QUANTITY, dolny: PRICE . W html nie wiem jak i wpadłem na pomysł - dwukrotnie foreach : Kod <table> <tr> {foreach name=qty item=module_data from=$module_data.GRADUATED_PRICE} <td>{$module_data.QUANTITY} </td> {/foreach} </tr> <tr> {foreach name=price item=module_data from=$module_data.GRADUATED_PRICE} <td>{$module_data.PRICE}</td> {/foreach} </tr> </table> Działa tylko pierwsza pętla, druga nie. Myślę, że może wskaźnik stoi poza ostatnim indeksem tablicy, ale nie wiem jak przeskoczyć na first. A może można jakoś wyświetlić to za pomocą jednej pętli foreach. Dziekuje za wszelkie rady. RJ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 13.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przypadkiem nie chodzi ci o taki efekt:
Kod <tr> {foreach name=aussen item=module_data from=$module_data.GRADUATED_PRICE} <td> <table > <tr> <td> {$module_data.QUANTITY} </td> </tr> <tr> <td> {$module_data.PRICE} </td> </tr> </table> </td> {/foreach} </tr> całość będzie ci szła poziomo Ten post edytował michal_robak 25.08.2008, 14:47:36 -------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuję działa , chociaż nieźle się rozrosło ( ok 40 - 70 nowych tabelek na stronie).
Myślę, że pójdę w tym kierunku i zrobię 1-wierszową tabelę i do każdego td wstawię: quantity <br> price lub cos w tym stylu. Dziękuję i pozdrawiam. R.J. |
|
|
--michal_robak-- |
![]()
|
Goście ![]() |
mozesz troche to zoptymalizować i dać dwa razy pętle. Na początku same QUANTITY zeby zbudować jeden długi wiersz a potem drugi wiersz zaoszczedzając kodu:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:26 |