|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
cześć
mam mały problem związany z nowym środowiskiem.. plik używający środowiska myenv to: myenv.php:
Następnie chciałbym "pokonfigurować" to środowisko i zacząłem od app/frontend/config/view.yml: Kod default: # ... has_layout: on layout: main # moje ustawienia myenv: has_layout: off layout: ~ przeczyściłem cache, i odpaliłem w celu sprawdzenia za pomocą linka: Kod http://sftest/myenv.php ... oczywiście rezultat był taki, że layout main.php się załadował, czyli inaczej niż w ustawieniach środowiska myenv. Pomóżcie i powiedzcie mi co robię nie tak. Wg dokumentacji wszystko powinno pójść prosto za pomocą ustawień we frontcontrollerze myenv.php... jednakże rzeczywistość jest zupełnie inna. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie kojarzę w dokumentacji żadnego tekstu, który by mówił, że w pliku view.yml można konfigurować coś na podstawie środowiska. Może przeoczyłem ale:
Klucz default oznacza, że dla każdego widoku zostaną ustawione podane parametry. Twój klucz: myenv oznacza, że dla widoku o tej samej nazwie layout nie zostanie załączony. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
OK, w takim razie jak zrobić, (najwygodniej chyba na podstawie środowiska) aby domyślnie był layout wyłączony?
Oczywiście zmiana w default: na has_layout: off nie wchodzi w grę, ponieważ inne środowiska tego wymagają. generalnie "na szybko zrobiłem coś w ten deseń:
i oczywiście wszystkie akcje dziedziczą po myActions... jakoś to działa... ale to chyba nie jest do końca dobrze co? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
cześć mam mały problem związany z nowym środowiskiem.. plik używający środowiska myenv to: myenv.php A nie powinno być "<nazwa_aplikacji>_myenv.php"? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 19:49 |