![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod: <?php $host = 'localhost'; $dbname = 'test'; $dbuser = 'postgres'; $dbpass = ''; $pdo = new PDO('postgres:host='.$host.';dbname='.$dbname, $dbuser, $dbpass); $pdo -> setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); $stmt = $pdo -> prepare('SELECT a,b,c FROM baza'); $stmt -> execute(); $result = $stmt->fetchAll(); $i = 0; foreach ($result as $point) { $points[$i]['a'] = $point['a']; $points[$i]['b'] = $point['b']; $points[$i]['c'] = $point['c']; $i++; } echo json_encode($points); ?> Jest on poprawny do połączenia z PostgreSQL?? Pierwszy raz chcę się połączyć z poziomu php z tą bazą i nie wiem teraz za bardzo czemu nie działa - czy dlatego że mam błąd w PHP, czy może dlatego że mam coś źle ustawione... Dla MySQL takie rozwiązanie działało... Z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam Northwest |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
problem rozwiązany:) sterownik powinien nazywać się pgsql, a nie postgres.Dziękuje za pomoc:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:11 |