![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję zrobić automatyczne wsysyłanie sms przez bramke sms za pomocą cURL.
Korzystam z tej bramki: http://sms.pl/darmowa,bramka,sms.php Kod wyglada tak:
Próbowałem też wysyłać z innych bramek, ale tak samo nie działa, może znacie jakiś inny sposób na wysyłanie sms przez php? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A mozę zwraca jakić błąs sam cUrl?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
curl_error($curl) i curl_errno($curl), nic nie zwraca.
Wynik htmlentities($r) wygląda tak: Kod cURL wyniki: <script LANGUAGE="JavaScript" TYPE="text/javascript"> <!-- // skrypt wymagany do ubslugi bramki Plusa przy uzyciu opcji $PLUS_JAK=2 var plus_kom_status1="SMS zosta³ wys³any"; var str_plus_random=new String(); onload=komunikaty; function komunikaty () { arr_plus_random=str_plus_random.split("|"); for (var x=0; arr_plus_random[x]; x++) { div="div"+ arr_plus_random[x]; document.all[div].innerHTML=plus_kom_status1; } } function add_plus_random(co) { if (!str_plus_random) str_plus_random=co+"|"; else str_plus_random+=co+"|"; } // --> </script> <HTML><HEAD><TITLE>wysy³anie...</TITLE></HEAD><BODY><DIV ID="div4453">prosze czekac</DIV> <FORM action="http://www.text.plusgsm.pl/sms/sendsms.php" method=post name=plusform4453 target=iframe4453> <INPUT name=tprefix type=hidden value=691><INPUT name=numer type=hidden value=146667> <INPUT type=hidden name=odkogo value="mail"><input type=hidden name=tekst value="czesc"> </form> <iframe scrolling=no name=iframe4453 height=1 width=1></iframe> <script> document.plusform4453.submit(); add_plus_random("4453"); </script> <script language="JavaScript">opener.location.href='/smssend.php?id=2&tn=691146667&body=czesc'; window.close();</script></BODY></HTML>/ Denerwujący jest też limit 10 sms na dzien nałozony przez operatora. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No i to dopiero wyswietlasz na stronie. I dopiero wtedy użytkownik z tego kodu może wysłać smsa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiesz mnie. Chcę za pomocą curl zrobić powiadamianie sms o emailu. W tym celu muszę skorzystać z bramki sms i wstawić temat maila w tresc wiadomości. Nie chcę robić bramki u siebie na stronie, tylko korzystać z bramki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kumam.
Zauważ, że curl zwraca ci formularz do wysłania smsa. Wiec musisz wysyłać potrzebne dane na adres z formularza tudzież "http://www.text.plusgsm.pl/sms/sendsms.php" i do tego dołączyć odpowiednie wartości. Jezeli podczas generowanie tego formularza pojawiają się jakieś losowe wartości to pobierzesz je za pomocą skryptu który podałeś w 1 poście a nastepnie wyslesz na adres który ci podałem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa, ale czasami,zależy od bramki. Ale chyba nie ma lepszego sposobu.
Ten post edytował marcinpruciak 26.08.2008, 08:45:20 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:15 |