![]() |
![]() |
-kord- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chcę aby z bazy danych wyświetlały mi sie tylko 5 rekordów. Każde następne już na nowej stronie. Niestety działa mi tylko pierwsze 5
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A gdzie masz zmiane numeru strony?
Kod $nr_strony=1; Ludzie MYŚLCIE. UŻYJCIE MÓZGU! To było taki problem zdebugować sobie kod? Wyświetlić treść zapytania. Sprawdzić zawartości zmiennych PRZED zapytaniem? Nie. Myślcie a nie żalcie się światu każdym brakiem średnika w skrypcie... |
|
|
-kord- |
![]()
|
Goście ![]() |
for($x=1;$x<=$ilosc_stron;$x++)
{ echo "<a href='" . $config_basedir . "/admin/show_user.php?id=" . $x . "'>[ " . $x . " ]</a>"; $nr_strony=$_GET['id']; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A widzisz zeby ta zmienna zmieniała się PRZED zapytaniem? i żeby powędrowała do zapytania? Poza tym to ograniczania wynikow używa się LIMIT w mysql. I nie pytaj jak to się stosuje tylko manual mysql i szukaj,
Ten post edytował wookieb 24.08.2008, 22:11:01 |
|
|
-kord- |
![]()
|
Goście ![]() |
po załadowaniu strony zmienna $nr_strony ma wartość 1.
Po kliknięciu linku do strony 2 wartość zmiennej ma już 2. Jestem początkujący to może czegoś nie rozumiem. |
|
|
![]()
|
|
Kod $nr_strony=1; $nr=1; $wyswietl_user=mysql_query("SELECT * FROM login,klient WHERE login.id>=(($nr_strony*5)-4) AND login.id=klient.id"); Widzisz na tym "odcinku" ustawienie wartości zmiennej $nr_strony z Geta? Bo ja nie... Wiec gdzie według ciebie strona ustawia sie na 2? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:00 |