Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Closed TopicStart new topic
> menu slide, [php][javascirpt]
michal_robak
post 24.08.2008, 17:48:15
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu ale mam nadzieję że tak. Szukałem szukałem pewnej rzeczy i nie znalazłem i dlatego też zwracam się o małą pomoc. Korzystam z mootools.js i chcem sobie zrobić menu typu slide. niby wszystko jest ok jeżeli chodzi o przykłady w necie tylko takiego przykładu co ja chcę to nie mogę nigdzie znaleźć. Chodzi mi o coś takiego. Mam menu:

raz
raz_1
kolejny_poziom
raz_2
kolejny_poziom
dwa

Jeżeli klinę w raz otwiera mi się submenu (bez przeładowania strony). Linki raz_1,raz_2, zawierają w sobie linki do innych stron. I dla przykładu link raz_1 zawiera w sobie taki oto kod:
  1. <a href="index.php?id=1">

a raz_2 taki adres:
  1. <a href="index.php?id=2">

te ID maja na celu przechowywanie informacji na którym obecnie poziomie menu się znajduje. Wszystko jest pięknie ładnie gdyby nie to, że w momencie kliknięcia w link raz_1 bądź raz_2 ładuje mi się inna treść strony przez co strona zostaje przeładowana a menu wraca do poprzedniego stanu (początkowego), gdzie raz_1 i raz_2 jest schowane. Co zawrzeć w tym kodzie:
  1. <?
  2. if($_GET['id'])
  3. {
  4.  //co tu wpisac
  5. }
  6. ?>

zeby w momencie pobierania odpowiedniego ID od razu otwierało mi się odpowiednie menu??. Bo w takim etapie jak mam teraz do kolejny_poziomu przedstawionego na powyższym schemacie nie moge sie dostac bo menu od razu mi się chowa po kliknięciu np w link raz_1 sad.gif.

Ten post edytował michal_robak 24.08.2008, 17:48:53

--------------------
do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 24.08.2008, 17:49:10
Post #2

Grupa: Moderatorzy

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=10...mp;#entry508829

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:47