![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: xxx Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!!
mam problem ..pewnie blachy dla Was ale jakos nie moge dojsc do ladu zrobilem prosta baze danych z jedna tabela create database szpital; use szpital; create table pacjenci ( id_pacjenta int AUTO_INCREMENT not null, imie char(30), nazwisko char(30), miejscowosc char(30), nr_domu char(3), primary key (id_pacjenta) ); dane INSERT INTO pacjenci VALUES(NULL, "Kamil", "Nowak", "Krakow", "111"); INSERT INTO pacjenci VALUES(NULL, "Mateusz", "Stalec", "Warszawa", "23"); INSERT INTO pacjenci VALUES(NULL, "Iwona", "Nowak", "Lodz", "236"); i po wyswietlaniu jej na stronie za pomoca php ucina mi pierwszy rekord i zaczyna wyswietlac od drugiego mysql_connect ("localhost", "root", ""); $zapytanie="USE przychodnia"; mysql_query($zapytanie); $zapytanie = "SELECT * FROM pacjenci"; $wykonaj = mysql_query($zapytanie); $wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj); while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj)) { for ($i=1;$i<=3;$i++) print $wiersz[$i]." "; print "<Br>"; } mysql_close(mysql_connect ("localhost", "root", "")); wyswietla mi rekord 2 i 3 a pierwszy omija nie weim dlaczego prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 2 Dołączył: 16.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozpocznij pętle for od 0
Kod for ($i=0;$i<=3;$i++)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@morphi to nic nie da. Naucz sie dodawac oraz czytac kontekst kodu
![]() @kinder przed petla while masz:
wywal to. To jest twoj pierwszy rekord. Nic z nim nie robisz, wiec go tracisz i uzywaj bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: xxx Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o kurcze rzeczywiscie ...wielkie dzieki juz dziala
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:13 |