![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pewnie nie tylko mnie dręczy ten problem ale w phpDesigner 2008 są wbudowane skróty alt+o (ostatnio otwarte pliki) i alt+c (paleta kolorów) przez co teoretycznie nie można w nim używać znaków ó i ć.
Teoretycznie bo można skopiować chociaż ja aktualnie robię to tak: ![]() właściwie rzadko kiedy jest mi to potrzebne a jeżeli już mam plik gdzie muszę używać dużo ó i ć to piszę bez ogonków i poprawiam w innym programie ale zastanawiam się czy może jest na to jakiś sposób? Wie ktoś może w jaki sposób można się pozbyć tych skrótów? Albo może jakoś w rejestrze zamienić, żeby znaki z ogonkami można było pisać przy użyciu 2giego alta? czy tez cntrl. Kiedyś miałem wersja phpdesigner 2007 coś tam coś tam i można było używać ó i ć była to czyjaś modyfikacja czyli prawdopodobnie można się pozbyć tych skrótów i w 2008. Tylko jak? EDIT: miałem napisać w hidepark więc przepraszam ale do tego działu właściwie też pasuje ;] Ten post edytował bmL 22.08.2008, 13:40:01 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w Widok->Dostosuj...->Shortcuts?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma tam tych skrótów. Niestety nie można ich usunąć. Nie da się nawet przypisać im innego skrótu. Bo zamiast alt+o ustawia się ctrl+alt+o.
W programie po wciśnięciu alt+o wykonuje się akcja która standardowo była przypisana pod ctrl+alt+o. Ale zmiana czy też usunięcie kombinacji klawiszy ctrl+alt+o nic nie zmienia. EDIT: Jednak po restarcie programu wszystko śmiga wystarczyło usunąć skrót ctr+alt+o. Ten post edytował bmL 24.08.2008, 17:45:34 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:54 |