![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W funkcji wczytaj_dane($nazwa_pliki, $przedzial_pliku) - jest ona taka sama dla obu wariantów - odbywa się po prostu odczytanie kawałka pliku tekstowego. To jaki kawałek został wybrany, zależy od tego w co klikneliśmy.
Który wariant jest lepszy z punktu widzenia pozycjonowania: I WARIANT Kod <a href="?url=pierwszy_przedzial">pierwszy_przedzial</a> <a href="?url=drugi_przedzial">drugi_przedzial</a> <a href="?url=trzeci_przedzial">trzeci_przedzial</a> <a href="?url=czwarty_przedzial">czwarty_przedzial</a> if (!isset($_REQUEST["url"])) $url="pierwszy_przedzial"; else $url=$_REQUEST["url"]; wczytaj_dane('plik.txt',$url); II WARIANT Kod <a href="?url=pierwszy_przedzial">pierwszy_przedzial</a> <a href="?url=drugi_przedzial">drugi_przedzial</a> <a href="?url=trzeci_przedzial">trzeci_przedzial</a> <a href="?url=czwarty_przedzial">czwarty_przedzial</a> if (!isset($_REQUEST["url"])) $url="pierwszy_przedzial"; else $url=$_REQUEST["url"]; switch ($url) { case "pierwszy_przedzial": include ("pierwszy_przedzial.php"); break; case "drugi_przedzial": include ("drugi_przedzial.php"); break; case "trzeci_przedzial": include ("trzeci_przedzial.php"); break; case "czwarty_przedzial": include ("czwarty_przedzial.php"); break; } W tych wszystkich plikach będzie tylko taki kod z tą funkcją wczytującą: Kod wczytaj_dane('plik.txt',$url); Tutaj podałem w kodzie tylko cztery pliki (pierwszy_przedział, itd.) ale w kodzie mam ich np. tysiąc W tym drugim wariancie będzie oczywiście dużo więcej podstron(w moim przypadku tysiąc)! Google i inne wyszukiwarki dobrze patrzą na strony jeżeli są bogate w treść. Nie wiem tylko czy ważna jest także liczba podstron? Jeżeli tak to czy lepiej byłoby użyć drugiego wariantu z podstronami? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:58 |