![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów
![]() Mam pewien irytujący problem. Otóż chcę wygenerować pdf'a, który ma wyświetlić dane typu STRING pobrane z MS-SQL. (kodowanie: windows-1250) Gdy odpalam poniższy skrypt z poziomu przeglądarki wszystko jest ładnie cacy, polskie znaki wyświetlają się bez problemu w pdf'ie. Jednak docelowo skrypt ma być odpalany z wiersza poleceń czyli: Cytat %PHP_DIR%php.exe %SCRIPT_DIR%nazwa_skryptu.php jakies_parametry I tu zaczynają się schody. Bo wygenerowany pdf ma krzaki zamiast polskich znaków. Oto moj skrypt
Wiem, że sprawa rozbija się o nagłówki http, przesyłane przez przeglądarkę. Dzięki nim silnik fpdf jakoś radzi sobie z kodowaniem. W przypadku wywołania za pomocą php.exe tablica $_SERVER wygląda zupełnie inaczej. Czy ktoś napotkał już na podobny problem i go rozwiązał ? Dodam, że wszelkie zabawy z iconv w celu zmiany kodowania nie dały rezultatu i zamiast krzaków były inne krzaki lub "nie było niczego". Dzięki z góry za odpowiedzi ![]() Ten post edytował xxXbartasXxx 22.08.2008, 14:57:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:30 |