![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z przekierowaniem strony.
Mam taką sytuację potrzebuję przepisać adres www.domena.pl/pl/kategoria/link-do-strony na postać: www.domena.pl/index.php?lang=pl&r=kategoria&id=link-do-strony Napisałem prostą regułę: CODE Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteBase ./ RewriteRule ^([a-z]{2,2})/([a-z]{0,128})/([a-z-]{0,128})$ ?lang=$1&r=$2&id=$3& [L] I tutaj pojawia się problem. Otóż zamiast spodziewanego adresu otrzymuję: www.domena.pl/pl/kategoria/index.php?lang=pl&r=kategoria&id=link-do-strony Nie mogę poradzić sobie z tym problemem. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Dodam, że wszystko chodzi na serwerach home.pl (jak się zorientowałem mają czasami jakieś specyficzne rozwiązania. Pozdrawiam Michał |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 24 Dołączył: 14.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potrzebujesz
Kod RewriteBase / (bez kropki) -------------------- Rzecz trudną rozbijam na kilka łatwiejszych :)
Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Kod RewriteRule ^([a-z]{2})/([a-z]{0,128})/([a-z-]{0,128})$ index.php?lang=$1&r=$2&id=$3 [L] indexu sie tez nie pomija ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Elemek... bez kropki wszystko też zachowywało się tak samo ...
Kwiateusz ... reguły dopasowania zmieniłem na [^/]+ i też jest dobrze i krócej.. Jeżeli zaś chodzi o rozwiązanie problemu ... to pomogła pomoc Home.pl. Zwrócili mi uwagę na drobne przeoczenie z mojej strony i zapisywanie adresów w linkach w formie względnej (css/costam.css) zamiast bezwzględnej (/css/costam.css). Problem rozwiązany. Dzięki za uwagi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam bardzo podobny problem... z tym, że na nazwa.pl.
Mam stronę, która nie jest w głównym kat. ftp www.a.pl/test/ Zrobiłem wszystkie css,js na bezwzględne (jak radzi kolega wyżej), ale teraz nie czytają się - chyba, że wrzuce je do głównego katalogu. Kombinowałem z RewriteBase. Dawałem /, /test/, /test, test/, /~test/ ale zawsze albo to samo, albo błąd 404/500. Poza tym nadal przy takim .htaccess Kod Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^(.+)$ /index.php?d=$1 [L] wszystkie linki z www.a.pl/test/arch zamienia na www.a.pl/test/arch/?d=arch Pomocy... ps. Dodam tylko, że na serwerze istnieje fizyczny kat. www.a.pl/test/arch, ale nie powinno to być problemem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 12:12 |