![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Bardzo duży problem- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam takie coś: Tabele: konto a w niej: Id Numer Password Pkt Tabela 2 o nazwie plecak a w niej: gracz_id torba_id item Chciałbym teraz żeby wyświetliła się lista do wymiany po zalogowaniu to sam zrobię ale by jeśli wpisał w inputy dwa numer i password i wybrał 758 a niemiał tych 10pkt na koniec to by nie mógł kupić! A jeśli by je miał to by kupił a ten numer by tworzyło w nowym rekordzie w tabeli plecak w item! Oczywiście po zakupie z konto i PKT by mu odjęło te 10! To trudny skrypt dlatego szukam pomocy w jego napisaniu! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest trudny tylko Ty tak go opisales ze czytam go trzeci raz i nic nie rozumiem...
Mozesz to rozpisac w sposob: robie_cos->cos_sie_odejmuje->cos_sie_dodaje->i_git? Wtedy moge Ci to nawet rozpisac w formie kodu PHP+MySQL tylko napisz to po ludzku. -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
-Bardzo duży problem- |
![]()
|
Goście ![]() |
No dajmy że mam to w bazie co tam pisze i z 10 PKT!
Wpisuje w inupt numer i hasło>wybieram rzecz 748 za 10pkt>odejmuje mi te 10PKT które zużyłem>daje mi do plecaka ten numer czyli tworzy rekord z tym numerem w plecak> I GIT |
|
|
-System szablonów- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pomoże ktoś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zaraz ja ci pomogę i nauczę cię cierpliwosci poprzez zamkniecie tematu...
przestan odswierzac temat co polgodziny. Czekaj cierpliwie ps: w międzyczasie poczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane z palca ale powinno dzialac Ten post edytował ViX 21.08.2008, 13:20:52 -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
-Bardzo duży problem- |
![]()
|
Goście ![]() |
No thx ale teraz formularz ma wyglądać tak
![]() Jak to ma wyglądać??;> |
|
|
![]()
|
|
cene rzeczy mozesz sobie pobrac z tabeli zapytaniem
a form tak: no i tabela do cen rzeczy wyglada tak: id_rzecz int(5) cena int(4) powinno wystarczyc Czyli ten poprzedni kod bedzie wygladal tak:
Ten post edytował ViX 21.08.2008, 13:50:27 -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2008 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
to ja
![]() No i naprawiłem trochę i niema błędów.! Ale za każdym razem jak wejdę na stronę pisze Zły login hasło nawet jak nie wpisze swoich :/ |
|
|
![]()
|
|
Przy założeniu że u Ciebie loginem jest numer to kod powinien wygladac tak:
i pamietaj zeby wszystko w bazie i w skrypcie bylo malymi literami -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2008 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ty źle go napisałeś dałeś klasy połączeń..
Ja go trochę naprawiłem i niema żadnego błędu ale nie odejmuje z bazy chociaż wpisanie loginu i numeru pobiera. Pewnie mam źle zapytania! Jak co pisz w tym temacie co do tego skryptu: Temat: PHPMYSQLAktualizacja danych |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
o jak milo
![]() Nie dosc ze cross to ciagle walisz refreshe, a grzecznie ostrzegalem ![]() Cytat Ty źle go napisałeś dałeś klasy połączeń.. Kolega staral ci sie pomoc. To ze zrobil banalne bledy - zdarza sie. A ty mu jeszcze wypominasz...ps: jak juz zdecydujesz sie na jakis temat zapraszam na PW do mnie lub innego moderatora -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:55 |