![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego nie wyświetla mi się zawartość tego skryptu dałem przecież echo
skrypt
pozdrawiam P.S Chciałbym zadać jeszcze jedno małe pytanko dotyczące nie za bardzo tego wątku co oznacza polecenie preg offset capture Ten post edytował efect1 19.08.2008, 21:23:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. niechlujnie napisane + forum zamienia znaki
2.
"specjalizuje sie w programowaniu" to jest string, czemu nie jest wzięte w cudzyslowy? bez nich napewno nie bedzie działać, zresztą to powinno wynikać z błędów parsera, jeśli ich nie widzisz, daj na początku pliku:
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem , że dla Ciebie to banalne ale ja dopiero poznaję php
dodaję to na początku i nadal biała strona jak przedtem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem , że dla Ciebie to banalne ale ja dopiero poznaję php Przecież ja nic nie komentuję. a sprobuj dodac na poczatku pliku cos takiego:
Ten post edytował pyro 19.08.2008, 21:44:06 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
teraz wyświetla mi się cyfra 1 zamiast iałego ekranu a tak chyba nie powiino być
![]() |
|
|
![]()
|
|
powinno, czyli dyrektywa display_errors jest włączona, teraz daj na początku samo:
i próbuj ze swoim powyższym skryptem -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
teraz biała strona
![]() kurczę może ja coś pokręciłem ale cały skrypt wygląda tak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod jest w porządku. Podpowiem tylko, że jedno wyrażenie nie jest dopasowane.
A dlaczego wyświetla się biała strona? Rób wcięcia w kodzie to będziesz wiedział. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz to
CODE error_reporting(E_ALL);
$s= 'marco jest programista. marco specjalizuje się w programowaniu .'; if (ereg ('^([[:alpha:]]+) jest programista' , $s , $matches)) { if (ereg ('([[:alpha:]]+) specjalizuje się w programowaniu . $' ,$s , $matches2)) { if($matches[1] ===$matches2[1]) { // ten warunek nie jest spełniony a Ty nic nie zrobiłeś aby to wyrzuciło ne ekran echo "pasuje!" ; }else { echo "nie pasuje !" ; } } else echo 'Nie są identyczne'; } else { echo "Łańcuch nie pasuje!"; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 09:18 |