![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest formularz gdzie dane osoby zapisują się( wpisują m.in. swój mail który jest przechowywany w bazie mysql) . Chciałbym aby po wysłaniu formularza nastąpiło wysłanie maila z adrsem osoby zapisującej się za pomocą tego formularza, na mój mail. Po prostu chcę automatycznie otrzymywać maila że ktoś się wpisał do bazy.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a o co chodzi, bowiem zrobilem formularz i w momencie, gdy nie ma bledow, powinna zostac uzyta funkcja mail(). Ale mail do mnie nie dochodzi...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak byś pokazał kod tego co zrobiłeś to na pewno znalazła by się osoba która by ci pomogła go poprawić. Jak poprawnie wysyłać maila było już kilka postów, np.: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=93...mp;#entry506755. Ale specjalnie dla ciebie raz jeszcze przykładowy kod:
Szczegóły jak to działa w mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Fragment ten wklejasz w swoim skrypcie po udanym (lub nie, jak tam wolisz) zapisie do bazy danych. -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przedstawie kod, ktory posiadam, ktory pokazuje mi, ze mail zostal wyslany, a on do mnie nie dochodzi.
Gdzie mam blad? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A na czym to robisz na domowym kompie ?
Musisz wtedy w PHP.INI skonfigurować sobie konto pocztowe. Jeśli na jakimś serwerze musisz mieć na nim uruchomiony serwer pocztowy. Inaczej poczta z czego ma wyjść ? Pozdrawiam Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
Na serwerze. I niestety nie mam dostepu do php.ini
![]() Chyba tylko action="mailto:..."? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdzasz folder spam na skrzynce?
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest sposób wysłania za pomocą dowolnej skrzynki pocztowej (typu o2.pl/wp.pl/interia.pl)
To się nazywa DARMOWE BIBLIOTEKI SMTP które możesz znaleźć na google np phpmailer albo freesmtp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:42 |