![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich chcialbym poruszyc jedna dosc wazna kwestie dzialu oceny a dokladnie chodzi mi o jakosc i ogolny sens istnienia forum oceny.
Ile to razy juz prawie co nie osleplem przegladajac to forum.... ale chyba nie tylko ja.... moze tak w miare krotko co proponuje aby zostalo w miare mozliwosci wprowadzone, otoz : projekty ktorych oceny sprowadzaja sie do sredniej mniej niz 4 - usuwac a natomiast projekty ktorych srednia ocen zalicza sie do granic 6-8, zostawiac, reszte zas, ta najlepsza czyli projekty o ocenach 9-10 umiescic gdzies w miejscu ktore mozna bedzie nazwac : TUTAJ MOZNA ZOBACZYC JAK SIE ROBI STRONY ! ( krzyk przemyslany ) czyli o co glownie mi chodzi to taka kwestia ktora nazywa sie poziom jakosciowy polskiego internetu a na forum nazywa to sie poziom jakosciowy dzialu Oceny... moze ja zle mysle ale chyba lepiej "zjechac" projekt ktory nie nadaje sie i jego wyglad przyczynia sie wlasnie do tego ze niektorzy z nas beda szybciej niewidomi... i zeby to sie nie ukazalo w polskim internecie (czyt. nie zanizalo juz jego poziomu jakosciowego) temat wiec usunac, a lepiej "wypromowac" cos co jest dobre, i niech mlodzi projektanci sajtow biora z tego jako taki przyklad... tak to dla mnie wyglada i chcialbym aby pracki bardzo kiepskie byly usuwane a pracki dobre w jakis sposob wyrozniane.... taki temacik pozostawiam Wam moi mili do przedyskutowania. UPDATE :!: czyli tak jakby mozna by skonsturowac moda dla dzialu oceny o nazwie : srednia ocen (ale mod uahaha) za duzo pracy by z tym raczej nie bylo... i pracki np. po dwoch tygodniach albo zostawiac, albo papa. ( o ile nie poszly do kasacji wczesniej ![]() Pozdrawiam Fo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Ciekawy pomysł.
Tylko teraz zastanawiam się, kto powinien zająć się wyszukaniem/przygotowaniem odpowiedniego moda... W końcu jest u nas parę osób zaangażowanych w projekt phpbb.com.pl ... -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tylko teraz zastanawiam się, kto powinien zająć się wyszukaniem/przygotowaniem odpowiedniego moda... W końcu jest u nas parę osób zaangażowanych w projekt phpbb.com.pl ... hmm, nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.... i niechce pisac nic wiecej bo niechce wyciagnac jakiegos blednego wniosku, niz to ze niewiem o co Ci DeyV chodzi... powiedz to wprost tutaj albo na PW bo ja nie rozumiem... co ma phpbb.com.pl do mojego pomyslu na forum Oceny ?
btw : chyba napisanie takiej malej implementacji mozna by chociaz dorzucic na liste rzeczy ktore warto by wprowadzic na forum, nie wymagam przeciez zeby ktokolwiek z Was tutaj odrazu sie bral za pisanie takiej modyfikacji, poprostu mowie ze moglo by sie takie cos przydac. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm.. nie podoba mi sie pomysl kasowania postow z tymi gorszymi stronami - nie mozna tak dyskryminowac ludzi, ew. dodac do grupy TAK STRON NIE NALEZY ROBIC :wink: w kazdym razie sam pomysl grupowania wg srednich ocen jest dobry. mozna by wyznaczyc kogos kto by do przyklejonego topic'a dodawal by linki do postow gdzie srednia ocen jest wysoka/srednia/niska.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat mozna by wyznaczyc kogos kto by do przyklejonego topic'a dodawal by linki do postow gdzie srednia ocen jest wysoka/srednia/niska albo tak skonstruowac moda zeby kiedy wchodzimy na forum oceny pokolorowane byly tematy (same naglowki) w roznych kolorach odpowiadajacych za dany poziom wykonanej pracy... kolorki mogly by sie same ustanawiac po ocenieniu pracki... czyli jesli ludziska zaglosuja ze pracka jest dobra i srednia jej np. wynosi w skali od 1-10 : 9 to w bazie nastawia sie automatycznie jakim kolorkiem ma byc temacik oznaczony ![]() @wassago : odnosnie kasowania tematow, to racja nieco mnie ponioslo .. selekcja wystarczy... a pozniej mozna by sobie posegregowac pracki wg. sredniej ocen i tak ktos kto chcialby obejrzec cos mocnego zaznaczyl by sobie ze chce widziec te dobre pracki a reszta znalazla by sie na koncu... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
pomysl mnie sie bardzo podoba
zas usuwanie postow juz mniej niestety na dzien dziszejszy blokowanie i usuwanie postow jest jedyna mozliwoscia przekazania userow informacja ze nie kazda strona czy tez nawet nie kazdy polprodukt nalezy odrazu poddawac ocenie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
1. również jestem przeciwko kasowaniu tematów.
2. warto by dodać funkcję 'pokaż najlepsze'. 3. Kolorowanie - co prawda forum robi nam sie coraz bardziej kolorowe, ale coś w tym stylu mogłoby się przydać. 4. Chodzi o to, że fajnie by było, jakby to ludzie z phpbb.com.pl przygotowali jakiś fajny hack, który my chętnie byśmy zaimplementowali. Niestety - lista naszych obowiązków (mówię o php.pl forum developers) jest tak długa, ze nie prędko raczej znajdziemy czas na tak sporą modyfikację. Fo - i tylko o to mi chodziło.. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
@DeyV - dzieki, teraz mam jasnosc, temat zarzuce na phpbb.com.pl - teraz wprowadzam tam ponowna restrukturyzacje calej imprezy poniewaz co tu duzo mowic, przyznam sie bez bicia ze to padlo... ale moja w tym glowa zeby doszlo do sensownego konca i zaistnialo... kiedy wiec wkoncu laskawie bede wiedzial z kim ja tam moge rozmawiac, bo jak narazie to troche malo ludzi
![]() ![]() co do pkt. 2 w wypowiedzi DeyV'a to popieram, selekcja wg. najlepszych ocen... a odnosnie kasowania postow, tak zgadza sie, przecholowalem... ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
co do kolorowania - musiby byc z tym ostrozni dzial oceny nie jest priorytetowy i nalezy pamietac ze nie tylko www oceniamy tam ale i skrypty itp.
Dlatego jestem za tym aby pomyslec o trzech linkach rewelacja, dobre, tak nie nakezy robic. I koniec bez kolorowania bvo sie zrobi cyrk kolorow. |
|
|
![]()
|
|
tak It's_me ale jakies oznaczenie tak zwanego kef'u
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
przy wyswietlaniu wszystkich tematow w dziale oceny niech piojawi sie jeszcze jedna kolumna tak jak jest pomogl przy userze i niech wlasnie w tej kolumnie bedzie kciuk do gory w poziomie i na dol jasne i oczywiste zas kazdy z tematow niech ma wbudowana ankiete w taki sposob aby nie pojawialo sie w temnatcie [ANKIETA] WWW ocencie moja strone
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.07.2025 - 07:50 |