Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Dzial Oceny
Fo
post 13.01.2004, 14:18:56
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich chcialbym poruszyc jedna dosc wazna kwestie dzialu oceny a dokladnie chodzi mi o jakosc i ogolny sens istnienia forum oceny.

Ile to razy juz prawie co nie osleplem przegladajac to forum.... ale chyba nie tylko ja....

moze tak w miare krotko co proponuje aby zostalo w miare mozliwosci wprowadzone, otoz :

projekty ktorych oceny sprowadzaja sie do sredniej mniej niz 4 - usuwac a natomiast projekty ktorych srednia ocen zalicza sie do granic 6-8, zostawiac, reszte zas, ta najlepsza czyli projekty o ocenach 9-10 umiescic gdzies w miejscu ktore mozna bedzie nazwac : TUTAJ MOZNA ZOBACZYC JAK SIE ROBI STRONY ! ( krzyk przemyslany )

czyli o co glownie mi chodzi to taka kwestia ktora nazywa sie poziom jakosciowy polskiego internetu a na forum nazywa to sie poziom jakosciowy dzialu Oceny... moze ja zle mysle ale chyba lepiej "zjechac" projekt ktory nie nadaje sie i jego wyglad przyczynia sie wlasnie do tego ze niektorzy z nas beda szybciej niewidomi... i zeby to sie nie ukazalo w polskim internecie (czyt. nie zanizalo juz jego poziomu jakosciowego) temat wiec usunac, a lepiej "wypromowac" cos co jest dobre, i niech mlodzi projektanci sajtow biora z tego jako taki przyklad... tak to dla mnie wyglada i chcialbym aby pracki bardzo kiepskie byly usuwane a pracki dobre w jakis sposob wyrozniane.... taki temacik pozostawiam Wam moi mili do przedyskutowania.

UPDATE :!:
czyli tak jakby mozna by skonsturowac moda dla dzialu oceny o nazwie : srednia ocen (ale mod uahaha) za duzo pracy by z tym raczej nie bylo... i pracki np. po dwoch tygodniach albo zostawiac, albo papa. ( o ile nie poszly do kasacji wczesniej winksmiley.jpg )
Pozdrawiam Fo
Go to the top of the page
+Quote Post
DeyV
post 13.01.2004, 15:37:32
Post #2

Grupa: Zarząd

Ciekawy pomysł.
Tylko teraz zastanawiam się, kto powinien zająć się wyszukaniem/przygotowaniem odpowiedniego moda... W końcu jest u nas parę osób zaangażowanych w projekt phpbb.com.pl ...

--------------------
"Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
+Quote Post
Fo
post 13.01.2004, 15:57:49
Post #3

-----

Cytat
Tylko teraz zastanawiam się, kto powinien zająć się wyszukaniem/przygotowaniem odpowiedniego moda... W końcu jest u nas parę osób zaangażowanych w projekt phpbb.com.pl ...
hmm, nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.... i niechce pisac nic wiecej bo niechce wyciagnac jakiegos blednego wniosku, niz to ze niewiem o co Ci DeyV chodzi... powiedz to wprost tutaj albo na PW bo ja nie rozumiem... co ma phpbb.com.pl do mojego pomyslu na forum Oceny ?

btw : chyba napisanie takiej malej implementacji mozna by chociaz dorzucic na liste rzeczy ktore warto by wprowadzic na forum, nie wymagam przeciez zeby ktokolwiek z Was tutaj odrazu sie bral za pisanie takiej modyfikacji, poprostu mowie ze moglo by sie takie cos przydac.
+Quote Post
wassago
post 13.01.2004, 16:03:12
Post #4

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

hmm.. nie podoba mi sie pomysl kasowania postow z tymi gorszymi stronami - nie mozna tak dyskryminowac ludzi, ew. dodac do grupy TAK STRON NIE NALEZY ROBIC :wink: w kazdym razie sam pomysl grupowania wg srednich ocen jest dobry. mozna by wyznaczyc kogos kto by do przyklejonego topic'a dodawal by linki do postow gdzie srednia ocen jest wysoka/srednia/niska.

--------------------
+Quote Post
Fo
post 13.01.2004, 16:08:19
Post #5

-----

Cytat
mozna by wyznaczyc kogos kto by do przyklejonego topic'a dodawal by linki do postow gdzie srednia ocen jest wysoka/srednia/niska
albo tak skonstruowac moda zeby kiedy wchodzimy na forum oceny pokolorowane byly tematy (same naglowki) w roznych kolorach odpowiadajacych za dany poziom wykonanej pracy... kolorki mogly by sie same ustanawiac po ocenieniu pracki... czyli jesli ludziska zaglosuja ze pracka jest dobra i srednia jej np. wynosi w skali od 1-10 : 9 to w bazie nastawia sie automatycznie jakim kolorkiem ma byc temacik oznaczony winksmiley.jpg

@wassago : odnosnie kasowania tematow, to racja nieco mnie ponioslo .. selekcja wystarczy... a pozniej mozna by sobie posegregowac pracki wg. sredniej ocen i tak ktos kto chcialby obejrzec cos mocnego zaznaczyl by sobie ze chce widziec te dobre pracki a reszta znalazla by sie na koncu...
+Quote Post
itsme
post 13.01.2004, 16:12:08
Post #6

pomysl mnie sie bardzo podoba

zas usuwanie postow juz mniej niestety na dzien dziszejszy blokowanie i usuwanie postow jest jedyna mozliwoscia przekazania userow informacja ze nie kazda strona czy tez nawet nie kazdy polprodukt nalezy odrazu poddawac ocenie
+Quote Post
DeyV
post 13.01.2004, 16:13:27
Post #7

1. również jestem przeciwko kasowaniu tematów.
2. warto by dodać funkcję 'pokaż najlepsze'.
3. Kolorowanie - co prawda forum robi nam sie coraz bardziej kolorowe, ale coś w tym stylu mogłoby się przydać.
4. Chodzi o to, że fajnie by było, jakby to ludzie z phpbb.com.pl przygotowali jakiś fajny hack, który my chętnie byśmy zaimplementowali. Niestety - lista naszych obowiązków (mówię o php.pl forum developers) jest tak długa, ze nie prędko raczej znajdziemy czas na tak sporą modyfikację.
Fo - i tylko o to mi chodziło..

--------------------
"Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
+Quote Post
Fo
post 13.01.2004, 16:19:27
Post #8

-----

@DeyV - dzieki, teraz mam jasnosc, temat zarzuce na phpbb.com.pl - teraz wprowadzam tam ponowna restrukturyzacje calej imprezy poniewaz co tu duzo mowic, przyznam sie bez bicia ze to padlo... ale moja w tym glowa zeby doszlo do sensownego konca i zaistnialo... kiedy wiec wkoncu laskawie bede wiedzial z kim ja tam moge rozmawiac, bo jak narazie to troche malo ludzi sad.gif to wtedy nawet bycmoze zalece napisanie takowej modyfikacji... winksmiley.jpg

co do pkt. 2 w wypowiedzi DeyV'a to popieram, selekcja wg. najlepszych ocen...

a odnosnie kasowania postow, tak zgadza sie, przecholowalem... rolleyes.gif aaevil.gif
+Quote Post
itsme
post 13.01.2004, 16:22:47
Post #9

co do kolorowania - musiby byc z tym ostrozni dzial oceny nie jest priorytetowy i nalezy pamietac ze nie tylko www oceniamy tam ale i skrypty itp.

Dlatego jestem za tym aby pomyslec o trzech linkach rewelacja, dobre, tak nie nakezy robic. I koniec bez kolorowania bvo sie zrobi cyrk kolorow.
+Quote Post
Fo
post 13.01.2004, 16:26:05
Post #10

-----

tak It's_me ale jakies oznaczenie tak zwanego kef'u laugh.gif a pracki ktora jest dobra.... powinno byc, moze jakas ikonka przy temacie albo cus.. jakis drobiazg wyrozniajacy dany temat z czelusci wszystkich.... winksmiley.jpg
+Quote Post
itsme
post 13.01.2004, 16:30:23
Post #11

przy wyswietlaniu wszystkich tematow w dziale oceny niech piojawi sie jeszcze jedna kolumna tak jak jest pomogl przy userze i niech wlasnie w tej kolumnie bedzie kciuk do gory w poziomie i na dol jasne i oczywiste zas kazdy z tematow niech ma wbudowana ankiete w taki sposob aby nie pojawialo sie w temnatcie [ANKIETA] WWW ocencie moja strone
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.07.2025 - 07:50