![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Podczas próby pobrania danych z serwera SQL wyskoczył mi komunikat o błędzie: Cytat Call to a member function fetch_array() on a non-object Komunikat wskazuje na linie:
Całość:
Dlaczego paser twierdzi że to nie jest obiekt? i jak usunąć tą usterkę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy tyle:
<?php while ($row = $result->fetch_array()) ?> ale wtedy odwołujesz sie tak: $row[0], $row[1] etc a w przypadku jak chcesz sie odwoływać: echo $row['title']; echo $row['long']; to proponuje: <?php while ($row = $result->fetch_assoc()) ?> jest jeszcze opcja obiektowa: <?php while ($row = $result->fetch_object()) ?> i wtedy wyglada to tak: $row->nazwa_kolumny Ten post edytował ViX 18.08.2008, 12:11:09 -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postąpiłem zgodnie z Twoją sugestią
no i niestety również w tym samym miejscu pojawił się komunikat (ten sam). Dziękuję za podpowiedź odnośnie odczytywania kolumn. Lecz kiedy wsadzę to w instrukcję warunkową IF, wyskakuje mi informacja o błędzie.
Dlatego problem pojawia się w:
co już kompletnie mnie zbija z tropu. Ten post edytował phpoint 18.08.2008, 14:01:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No nie do końca postąpiłeś jak ViX napisał ![]()
A Tak faktycznie, lecz nadal problem występuje w linii:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy kolega połączył sie z bazą danych?
-------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:08 |