![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, problem mam niby banalny: jest sobie na stronie formularz - user chodzi po stronie (klikając w linki itp.) i dopisuje sobie coś tam do tego formularza - jednak (jak zapewne się domyślacie) po kliknięciu w link formularz się resetuje.
Próbowałem rozwiązań typu <body onload=""> lub dopisywanie do linków java script:submit jednak wysyłanie danych POST przy każdym refresh'u strony wydaje mi się pomysłem mało wydajnym i eleganckim. Da się jakoś zapamiętywać dane z formularza i automatycznie go wypełniać? Byłbym wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz dostęp do PHP:
Wtedy dane w formularzu powinny pozostać po kliknięciu Wstecz. Ewentualnie możesz zapisywać je w cookies. http://www.unit1.pl/pb-868 Trudniejszy jest odczyt cookies w JavaScript (szukaj w Google). Obsługa formularzy: Kod var form = document.forms['id_formularza']; Potem możesz użyć pętli lub napisać kod wstawiający wartość pola z cookies do każdego elementu.
var el = forms.elements; //Elementy -------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:51 |