![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ELo
Mam sobie jakiś tam plik index.php a w nim Form ze zmiennymi haslo - obecne haslo haslo1 - nowe haslo haslo2 - nowe haslo jeszcze raz przesylamy to dalej do jakiegoś tam pliku ![]() haslo w bazie jest w MD5 [php:1:a2a169528c] <? @mysql_pconnect('localhost','xxx', 'xxx'); @mysql_select_db('xxx'); $zapytanie = "SELECT * FROM pplogin WHERE haslo = '".md5($_POST['haslo'])."'"; $sql = @mysql_query($zapytanie); if ((@mysql_num_rows($sql) == 1) || ($haslo1 == $haslo2)) { } elseif { $zapytanie1 = "UPDATE pplogin SET haslo='".md5($_POST['haslo1'])."' WHERE haslo='".md5($_POST['haslo'])."'"; $wykonaj1 = mysql_query ($zapytanie1); while($row=mysql_fetch_array ($wykonaj1)) {;} print("Hasło zostało >"); } else { print("Podane przez ciebie hasła nie są prawidłowe"); } ?> [/php:1:a2a169528c] i mam pytanko gdzie tu jest blad ![]() ![]() Pozdrawiam -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ale o co chodzi? Coś Ci nie działa?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:000de1d5f0]<?php
mysql_pconnect('localhost','xxx', 'xxx'); @mysql_select_db('xxx'); $zapytanie = "SELECT * FROM pplogin WHERE haslo = '".md5($_POST['haslo'])."'"; $sql = @mysql_query($zapytanie); if ((@mysql_num_rows($sql) == 1) && ($_POST['haslo1'] == $_POST['$haslo2'])) { $zapytanie1 = "UPDATE pplogin SET haslo='".md5($_POST['haslo1'])."' WHERE haslo='".md5($_POST['haslo'])."'"; $wykonaj1 = mysql_query ($zapytanie1); if( $wykonaj1 ) { print("Hasło zostało zmienione >"); } else { echo 'cos nie tak' } } else { echo 'Wpisales niepoprawne stare haslo, lub nowe hasla sa rozne'; } ?>[/php:1:000de1d5f0] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak niedzila mi:
Parse error: parse error, expecting `'('' in c:apachehtdocspp11.php on line 7 -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
@menic
Twoje rozwiązanie nic tu nie dało ;/ -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz napisalem poprawny kod. Poza tym masz straszny bajzel w tym kodzie. Gubisz sie prezy stosowaniu niektórych intrukcji. Po elseif musi byc warunek a ty go nie umiesciles i wiele wiele innych
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra chlopaki mam
![]() tylko mi pisze ze calyc zas zle podaje ale zaraz sobie to naprawie ;] tylko komu dać teraz punkcik za pomoc ![]() pozdrawiam -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 21:19 |