![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę zrobić kopię bazy danych na serwerze poprzez swój skrypt. Do utworzenia kopii wykorzystuję kod:
Niestety powyższa funkcja niezbyt mi działa nie tworzy kopii. Pomożecie? Ten post edytował gandziorz 17.08.2008, 18:43:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli localhost to nie musisz podawac. A z archiwizowaniem sprobuj | bzip2 -cz >
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I zacznij od poczatku:
- czy dziala shell_exec() - co ci ona zwraca - zrob samo mysql_dump (bez gzipa) - dopiero kompresuj -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
looknij na mój wpis na blogu o tworzeniu kopii bazy danych
![]() -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I zacznij od poczatku: - czy dziala shell_exec() - co ci ona zwraca - zrob samo mysql_dump (bez gzipa) - dopiero kompresuj Prawdopodobnie shell_exec nie będzie działać bo jest włączona opcja Safe mode. Zrobienie samo mysqldump nic nie dało. Co w zastępie zamiast shell_exec? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To spróbuj wyłączyć safemode.
Możesz to zrobić na 3 sposoby: 1. PHP.ini safe_mode = off 2. funkcją ini_set ini_set('safe_mode', 'off'); 3. Poprzez htaccess (nie jestem pewien) php_flag safe_mode off Pozdrawiam, WebNuLL(Babcia@Stefa) -------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]()
|
|
Teraz to trzeba będzie czego innego użyć:
Cytat Warning: shell_exec() has been disabled for security (...) Ta samo sprawa dotyczy passthru(), exec(), shell_exec(), system(). Ten post edytował gandziorz 20.08.2008, 00:04:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:19 |