![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2002 Skąd: Kędzierzyn-Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Prosze o pomoc, bo mam problem z cookiesami w php i juz powoli mnie to przerasta. Otorz chcialem wyslac ciastko, ktore bedzie widoczne w calym serwisie, a nie tylko na podstronie, na ktorej zostalo utworzone. Wyglada to tak: setcookie ("cookie", "TO JEST TEST!", mktime()+36000, "/", ".domena.pl"); i nie dziala:( pytanie 1: co jest zle w tej definicji? pytanie 2: czy ".domena.pl" sprawi, ze bedzie dostepne pod adresem www.domena.pl oraz domena.pl (bez www) Dodam jeszcze tylko, ze w ustawieniach php (ver. 4.0.6) session.cookie_path jest ustawione na "/" Pozdrawiam i czekam na odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... a spróbuj bez "domena.pl"... poza tym jeżeli masz wersję php>4.2.x, to nie możesz się odwoływać do ciasteczek poprzez, w tym przypadku, $cookie, może w tym tkwi błąd, jeżeli tak, to przeczytaj pierwszego pista z tego forum.
Cytat Witam wszystkich!
Prosze o pomoc, bo mam problem z cookiesami w php i juz powoli mnie to przerasta. Otorz chcialem wyslac ciastko, ktore bedzie widoczne w calym serwisie, a nie tylko na podstronie, na ktorej zostalo utworzone. Wyglada to tak: setcookie ("cookie", "TO JEST TEST!", mktime()+36000, "/", ".domena.pl"); i nie dziala:( pytanie 1: co jest zle w tej definicji? pytanie 2: czy ".domena.pl" sprawi, ze bedzie dostepne pod adresem www.domena.pl oraz domena.pl (bez www) Dodam jeszcze tylko, ze w ustawieniach php (ver. 4.0.6) session.cookie_path jest ustawione na "/" Pozdrawiam i czekam na odpowiedz -------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2002 Skąd: Kędzierzyn-Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowalem w takiej postaci:
setcookie ("cook", "JAAZZDAAAA!!!!!!!!", 0, "/"); i niestety nie dziala:( co mam z tym fantem zrobic?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 22:49 |