![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Zimole- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam Mam taki skrypt:
Zapisuje on do pliku config wpisane dane! I działa! Ale chciałbym dorobić w tym jednym pliku parę stron formularzami i zrobiłem narazie jeden bez przekazania do krok=2 działa a z tym już nie zapisuje nic do config. Więc jak zrobić w kroku=2 następne pole Imie by zapisywało oba formularze do config.php ![]() Pomocy!! |
|
|
-Zimole- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pomoże ktoś?
|
|
|
-Zimole- |
![]()
|
Goście ![]() |
A więc czy to jest możliwe?;>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj są zapisywane dane do configu, musisz dodać swoją zmienną i gotowe |
|
|
-Zimole- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie zrozumiałeś mię
![]() Chodzi mi o to że jak próbowałem zrobić krok 2 w nowej stronie to już 1 kroku nie zapisuje :/ |
|
|
-Zimole- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pomoże ktoś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nikt nie rozumie co chcesz zrobić
![]() Ja już też zwątpiłem.. musisz to jakoś normalniej napisać, bo twoja wypowiedzi są takie trochę zakodowane ![]() |
|
|
-Zimole- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ehh no:
Zrobiłem formularz który wpisuje treść z pól formularza do config.php i działa! Wpadłem na pomysł by zrobić 2 formularz a w nim instalacja zapytań i napisałem i działa. Teraz chciałem zrobić krok 2 w tym samym pliku index.php?krok=2 i jak zrobić by po kliknięciu Sumbit zapisały się dane i przeszło do 2 kroku??Bo zrobiłem jak widać przenosi ale nie zapisuje 1 formularza :/ |
|
|
![]()
|
|
bo tę część, która odpowida za zapisywanie masz zrobioną tak:
A dane z formularza wysyłasz od razu do kroku 2 (<form action='index.php?krok=2' method='POST'>), czyli nie mają szansy się zapisać Musisz tą część od zapisywania przenieść do kroku 2 albo dać inny name dla submita i sprawdzać czy należy zapisać dane do config.php poza tymi instrukcjami do kolejnych kroków. Czyli przed if($krok2) lub po else {} Wtedy robisz po prostu
|
|
|
-Zimole- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie kumam połowy twojego postu
![]() A może zrobić tak że zapisuje normalnie w krok 1 i jak się wyświetli zapisano poprawnie to dam tam przekierowanie do formularza 2 ![]() |
|
|
![]()
|
|
Można.
header('Location: index.php?krok=2'); po tym jak już zapisze dane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:33 |