![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z serwerem, kończy mi się transfer i chciałbym przenieść galerie na inny serwer (tylko galerie). Teraz userzy mają możliwość wysyłania obrazka , a z niego robione są 2 miniaturki o różnych rozmiarach _ oryginalne foto. Ja chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość wysłania pliku na inny serwer z poziomu php, oczywiście mam do niego wszystkie passy, loginy itp. Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Mozesz za pomoca php zalogowac sie do ftp i wysylac pliki.
W manualu sa odpowiednie funkcje do ftp wystarczy poczytac . -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym odczytał dane binarne obrazka, następnie je przesłał do skryptu zapisującego te dane na zdalnym serwerze no i oczywiśie na tym drugim serwerze dałbym odpowiedni MIME TYPE
-------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
FTP
cURL lub formularz z odpowiednim action |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1 pomysł chyba najlepszy.
A to dlatego że bazę obrazków mam na pierwotnym serwie i tam będzie cała galeria, a raczej jej silnik. Fizycznie obrazki znajdować się będą na osobnym serwie ![]() Dziękuje wszystkim za pomoc jednak jest pewien problem z tym Gdy np wysyłam obrazek poprzez czysty plik i w nim są tylko komenty połaczenia i wysłania pliku to to działa, jednak jak to wkomponuje w CMS to to juz nie działa i wywala błąd Kod Warning: ftp_put() [function.ftp-put]: Unable to build data connection: Operation timed out in F:\Programy\wamp\www\SilkroadOnline.com.pl\galeria.php on line 505 Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in F:\Programy\wamp\www\SilkroadOnline.com.pl\galeria.php on line 505 Ścieżki, logowanie itp są na bank poprawne. W czym więc może leżeć problem? Edit Dobra problem już rozwiązany Skrypt tworze testowo na lokalnym serwerze i mój firewall blokował wysyłanie danych poprzez FTP w PHP (o dziwo logowania nie blokował). Po dodaniu apacha do reguł firewalla, wszystko działa ok ![]() Ten post edytował Avatarus 16.08.2008, 13:11:10 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.07.2025 - 23:22 |