![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://donpedro.pdg.pl/index.php
co siądzicie o skrypcie i designie ? na pewno będą jeszcze kategorie newsów, formularz kontaktu i komentarze newsów... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jeszcze nie skonczone Mam zasadnicze pytanie: Skoro nie skończone, to dlaczego oddajesz do oceny? Strona prosta, bez polotu. Lubię minimalizm, ale jeśli to ma być portfolio, to powinno zainteresować w pierwszej kolejności wizualnie Twojego potencjalnego klienta. Skryptu nie mam co oceniać, bo nie oglądałem kodu, a tyle, co widzę od strony odwiedzającego, można osiągnąć bez żadnych skryptów. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja zaś popatrzyłem w kod i co widzę, używasz XHTML a piszesz HTML więc po ci Ci ten X, szpanu??
Polecam korzystać z ff i doinstalować sobie wtyczkę walidator a jak nie korzystać z strony organizacji w3c. Wygląd, powiadają - "Wgląd jest kwestią gustu" osobiście lubię skromne stronki ale masz stronkę bardzo ubogą a widzę screeny z jakiejś "Wymiatającej" w newsach co kompletnie rozprasza aż chce się pójść na tą "Wymiatającą". Szczerze pisząc w pierwszej chwili myślałem, że trafiłem na jakąś mało znaną stronkę z hostingiem grafiki i screenem twojej strony szerokikadr, jednak nasunęła się kolejna myśl mówiąca - strony które hostują grafikę same posiadają choćby małe logo a u Ciebie nie ma nawet tego... -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona taka sobie. Wygląd nie zachwyca. Nifty corners wcale nie poprawia wyglądu. Kodu nie ma zbyt wiele do oceny, ale rewelacyjny to on nie jest. (walidator!)
Polecam korzystać z ff i doinstalować sobie wtyczkę walidator a jak nie korzystać z strony organizacji w3c. Albo z opery i na stronie do walidacji PPM->Sprawdź poprawność ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@koderrr jak dla mnie to autor nie wzorował się chyba na tym wyglądzie. Linia plagiatu jest bardzo cienka, ale myślę, że jednak jest zbyt wiele różnic.
![]() Co do wyglądu to jak dla mnie powinien pójść do kosza i zacząć coś nowego tworzyć. Nie zniechęcaj się, po prostu zrobienie dobrego wyglądu jest czasami czasochłonne. ![]() Pozdrawiam! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@koderrr jak dla mnie to autor nie wzorował się chyba na tym wyglądzie. Linia plagiatu jest bardzo cienka, ale myślę, że jednak jest zbyt wiele różnic. ![]() Co do wyglądu to jak dla mnie powinien pójść do kosza i zacząć coś nowego tworzyć. Nie zniechęcaj się, po prostu zrobienie dobrego wyglądu jest czasami czasochłonne. ![]() Pozdrawiam! ![]() Zarówno wygląd jest podobny, jak i kod (popatrz na nazewnictwo i ułożenie <div>ów). Plagiatem bym to nie nazwał, ale rzeczywiście autor wzorował się na tym. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka,
Nawigacja trochę boli bo przez bordery na hoverze zwiększa się width i troszku skacze, ale rozumiem, że lepsze to niż stałe szerokości na <li>. Przy powiększaniu tekstu nic się nie rozjeżdża - good. Niffty może i uzasadnione, bo fluid. Co do HTML to już gorzej. Kilka h1, nie dość, że <br>-y to jeszcze niepozamykane i takie tam. Cytat Zarówno wygląd jest podobny, jak i kod (popatrz na nazewnictwo i ułożenie <div>ów). Plagiatem bym to nie nazwał, ale rzeczywiście autor wzorował się na tym. To fakt, zwłaszcza: Kod <div id="textos"> nie może być przypadkiem. Taka sama nazwa - oryginał chyba był pisany przez LosHispzanoS ![]() Mógłbyś przynajmniej zmienić nazwy id:) pzdr, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 9.07.2008 Skąd: Zduńska Wola/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Design do wymiany - za ciemne, zbyt proste. Portfolio ma swoje wymagania i powinno przyciągać a nie odpychać. W kod nie zaglądałam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm... Jak na moje to niezbyt
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym drugim po chwili bolą oczy. Lepiej już ten pierwszy, chociaż też nie zachwyca, ale na jakiś prosty notatnik-blog styknie
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:55 |