![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem. W bazie danych mam dane o następującej strukturze: Klucz | Wartość k.k1 | wartość 1 k.kk | wartość k ..... Generalnie chodzi o to, że klucz ma w nazwie kropkę. Teraz chcę stworzyć formularz przy pomocy, którego będę mógł edytować pole wartość.
Następnie chcę zapisać nowe wartości do bazy. Tylko, że pojawiają się schody ponieważ pole klucz składa się z nazw, które zawierają kropki w związku z czym Kod "UPDATE tabela SET en='".$_POST['klucz']."' WHERE key='".$lista['wartosc']."'"; nic nie daje ponieważ wartość $_POST['klucz'] jest pusta. Wie ktoś co z tym zrobić ?
Powód edycji: złe bbcode /~strife/
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kropki automatycznie zamienia w podkreślenie "_" z tego względu, że jest zarezerwowana przez php. Wystarczy ponownie w drugą stronę to zamienić, np. przez str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Jeśli dobrze zrozumiałem oczywiście
![]() PS. Zobacz jakie dane dostajesz: ; PS2. Albo tak hm ..
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast dwóch komórek tablei stosuje labelki i koloruje co drugi rządek, poniżej style css |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strife dobrze zrozumiałeś.
Zaproponowane przez was rozwiązania działają poprawnie. Wielkie dzięki ![]() Korzystając z okazji czy jest jakiś limit na ilość danych przesyłanych przy pomocy POST. Chodzi o to, że mam w tabeli około 300 rekordów. Jak daje wszystkie rekordy do jednego formularza i klikam wyślij to się nie przetwarza, jak zmniejszę liczbę do powiedzmy 150 rekordów to wszystko działa OK. Czym to może być spowodowane ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php.ini:
post_max_size |
|
|
![]()
|
|
Obawiam się, że nie
![]() post_max_size = 8 MB dane w bazie mają zaledwie 50 kb. |
|
|
![]()
|
|
zacznij debugować
![]() a) sprawdz czy samo postowanie bez bazy dziala dla tej liczby pol ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:49 |