![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Próbuje wyświetlić najnowszy komentarz do zdjęcia... i robie to tak:
i wyświetla mi pierwszy komentarz dodany a nie ostatni próbowałem dodać ASC $row_komen = mysql_query("select * from komenzdjecia WHERE id_zdjecia LIKE $row_zdjecie[id_zdjecia] ASC LIMIT 1"); while($komen = mysql_fetch_assoc($row_komen)) { echo "<br/><br/><b>Ostatni Komentarz:</b><br/>"; echo $komen[komentarz]; echo "<br/><b>Dodał:</b> $komen[dodal_name]"; } Ale mi wywala błąd: Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/2th/galeriausera.php on line 36 Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
id_zdjecia LIKE $row_zdjecie[id_zdjecia]
a czemu tu jest like? powinno byc: id_zdjecia = $row_zdjecie[id_zdjecia] no i pozatym te $row_zdjecie[id_zdjecia] ma jakąs wartosc? A na przyszlosc: http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-6 pokaze ci jaki masz konkretnie blad i jak wyglada konkretnie zapytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat i wyświetla mi pierwszy komentarz dodany a nie ostatni próbowałem dodać ASC A szkoda, bo powinieneś próbować desc. I to w dodatku po frazie order by.Używa się tego mniej więcej tak:
@edit Użarło mi id przy order by ![]() Ten post edytował Shili 13.08.2008, 21:13:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ma wartość bo jak usune ASC to mi wyświetla ale jaki został dodany komentarz jaki pierwszy do tego zdjęcia like było zbędne bo to jest tabela gdzie trzymam wszystkie komenty zdjęć i wyświetlał wszystkie komenty dla danego foto ale jak jest wyświetlany tylko jeden to jest zbędne... Usunołem like zrobiłem:
nadal jak dodam ASC error a bez asc też wyświetla pierwszy dodany koment to tego zdjęcia ------------------------ zrobiłem z tym order....
też lipa ;p Ten post edytował krzychu0808 13.08.2008, 21:14:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale nie samo ASC a:
ORDER BY POLE ASC i nie ASC a DESC jak juz ci mowiono. W manualu masz to opisane edit: Cytat też lipa ;p Napisalem ci, jak masz sprawdzić konkretnie jaki masz blad. ZROB TO!edit2: i pisalem ci ze ma byc jeszcze POLE ORDER BY POLE DESC -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem ![]() |
|
|
![]()
|
|
i czego sie cieszysz? powienienes plakac...
POLE - pole po ktorym sortujesz. myslalem zes na tyle sprytny ze sie domyslisz.... moze to byc ID, albo pole z datą, nie wiem co ty tam masz. mysl chlopie bo przedluze ci moderke o kolejne 2 tygodnie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak czytam twoje posty / tematy to chce sobie krzywde zrobić, albo Tobie
![]()
btw. nie wiem czy dziala na pewno dobrze bo robione na sucho, ale powinno ... Ten post edytował decha-design 13.08.2008, 22:27:23 -------------------- Grzegorz 'Decha' Polek »
º http://grzegorzpolek.com º http://www.facebook.com/grzegorz.polek º http://www.lastfm.pl/user/Dechaa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:03 |