![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ostatnio widziałem dużo ogłoszeń o pracę w ciekawej formie (humorystycznej). Proponuję zapoczątkować temat z takimi oto ogłoszeniami oraz dyskusję na temat formy/treści owych. Niektóre są naprawdę dające do myślenia ![]() Moje typy: #1 Cytat /Nazwa firmy/ pragnie zasilić swoje szeregi młodym (ciałem lub/i duchem), ambitnym programistą gotowym stawić czoła projektom dla największych firm w naszym pięknym kraju! Co oferujemy: 1. pracę w siedzibie firmy, w pełnym wymiarze godzin (9-17) 2. 120 Watt RMS do puszczania dowolnej muzy 3. widok z okna na centrum sztuki, w którym odbywają się castingi na gorące ciacha 4. UWAGA tylko teraz promocja: dla każdego Nowozatrudnionego zdjęcie syna Prezesa do podziwiania na biurku - format A4 Czego oczekujemy: 1. Inteligencji ![]() 2. Komunikatywności 3. Umiejętności pracy w stresie, w dresie i bez wyżej wymienionych o Red Bullu i Snickersie przez 72 godziny (just kidding ![]() 4. Sokolego wzroku do wypatrywania najfajnieszych ciach z castingów 5. Przyda się znajomość PHP i Java script w stopniu wybornym lub lepszym poparte przykładami wdrożeń CV ze zdjęciem własnym lub kota sąsiada prosimy przesyłać na adres: biuro@/nazwa_firmy/ Standardowo list motywacyjny prosimy przesyłać do redakcji Pani Domu. #2 - http://dev.gadu-gadu.pl/files/ty-my.jpg - http://dev.gadu-gadu.pl/files/gg_php1_36.jpg -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe ogłoszenie w cytacie rzeczywiście śmieszne, ale widać że napisane że kogoś z poczuciem humoru więc jeśli bym szukał pracę to wysłał bym do nich cv
![]() Cytat Dobra umiejętność gry w ET ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat "Mile widziana znajomość MVC" Chyba po to, żeby im poprawić kod, który jest na dole ogłoszenia ![]() ![]() ![]() Jak również trafię na coś fajnego, to nie omieszkam tego tutaj Wam pokazać ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się strasznie spodobało to: SzukajGuruPHP()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taa najbardziej w tym ogłoszeniu o prace w gg rozwala mnie sekcja "my oferujemy" a zwłaszcza punkt "Prace w klimatyzowanych powieszeniach" toż to niebywały luksus dany tylko wybranym chyba złoże tam cv lol
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W GG warto pracować bo ... dostaniesz smycz. LOL.
Jak się nie ma co wpisać w ogłoszeniu to się wpisuje byle co ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taa najbardziej w tym ogłoszeniu o prace w gg rozwala mnie sekcja "my oferujemy" a zwłaszcza punkt "Prace w klimatyzowanych powieszeniach" toż to niebywały luksus dany tylko wybranym chyba złoże tam cv lol ![]() Dla mojego znajomego to bardziej wada niż zaleta - jest uczulony na wszystko i klimatyzacje go denerwują ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2003 Skąd: kosmosu? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję lub Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Praca oferowana (Job offers) tam jest dużo "ciekawych" ogłoszeń o "prace" : ) Na tym plakacie z gg strasznie mi sie podoba "Znajomość bazy danych MySQL, Smarty".
-------------------- Warsztat#1 ::drum and bass:: Apache2.2 :: PHP 5.2 ::
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tym plakacie z gg strasznie mi sie podoba "Znajomość bazy danych MySQL, Smarty". O nie tylko ja na to uwagę zwróciłem ![]() Ale śmieszne ogłoszenia o prace są ciekawe, bardziej nie podobają mi się te gdzie pisze "Programista PHP" a po wymaganiach widać że szukają osoby do czegoś innego. -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy moje wpisuje się do kategorii "zabawne"?
![]() http://forum.kohanaphp.pl/index.php/topic,267.msg1650.htm Jak się później okazało, reprezentacyjny deptak i balkon z widokiem na laski był kluczowym elementem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proponuje nie podawać linków do ofert, nie chciałbym żeby ktoś poczuł się urażony, można spokojnie cytować oferty (oczywiście bez żadnych danych firm bądź osób prywatnych, łącznie z loginami).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://static.nasza-klasa.pl/flash/praca_programista2
W zasadzie jeden z najbardziej popularnych serwisów w Polsce, ale czy ja wiem, czy chciałbym być tam programistą... ![]() i jeszcze obiektowo: http://static.nasza-klasa.pl/flash/praca_programista -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
To ja od drugiej strony
![]() ![]() Zauważyliście, że 95% ogłoszeniodawców, w sekcji "Oferujemy:" daje tekst o pracy w młodym, dynamicznym zespole ? Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, bo nie znam się na nowoczesnym HR (Human Resources czy jakoś tak), co to do jasnej ch... jest ten młody dynamiczny zespół ? ![]() Ale jeszcze bardziej podobają mi się wymagania na programistę PHP, gdzie dają jeszcze obsługę Photoshop'a, Flash'a i czego tam jeszcze ludzkość nie wymysliła. ![]() ![]() ![]() W sumie szkoda, że większość firm ogranicza się do standardowych formułek. A Wy? Co o tym sądzicie? Aha, jeszcze jedno - "CV ze zdjęciem, list motywacyjny.... bla bla bla..." - po co zdjęcie ? Jak jestem brzydki jak kupa po jagodach to znaczy, że kiepski ze mnie programista? Albo jak wyglądam jak wycięty z boys-bandu to jestem "koderem roku" ? Co to, casting do "Tańca z php-owcami" ? ![]() -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ameryki nie odkrywasz blooregard...
Również boli mnie takie stawianie sprawy przez właścicieli firm z branży webdevelopingu. Niby biznesmeni, niby inteligentni ludzie (mowa o właścicielach), ale za cholerę nie potrafią zrozumieć, że:
Takie moje 3gr. Ten post edytował jarek_bolo 5.10.2008, 21:59:07 -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Niby biznesmeni, niby inteligentni ludzie (mowa o właścicielach), ale za cholerę nie potrafią zrozumieć, że: 1. specjalista na dłuższą metę jest lepszym rozwiązaniem od człowieka orkiestry, 2. podanie zarobków w ogłoszeniu automatycznie przesiewa ludzi, którzy z różnych względów celują wyżej, a to z kolei oszczędza czas szukającym i pracodawcy, 3. ogłoszenie inne (w sensie wymagań i tego co w zamian) od całej masy podobnych do siebie dobrze świadczy o pracodawcy i jego podejściu do pracy 4. robiąc tak jak teraz, czyli ciągle poszukując ludzi od wszystkiego piłują gałąź na której sami siedzą, bo każdy widzi po ogłoszeniach, że musi się uczyć wszystkiego, żeby mieć szansę na pracę, a nauczyć się wszystkiego dobrze nie sposób (są wyjątki), więc zna się technologie po łebkach. I taki pracodawca musi wybierać wśród takich ludzi, których sam na generował, 5. poszczególne punkty powyżej tworzą szereg innych implikacji, których już mi się nie chce wymieniać No własnie. Niby nie odkrywam Ameryki, a jednak: 1. Święta prawda 2. Właśnie - kiedy pracodawcy wreszcie zrozumieją, że do pracy idzie się zarbiać pieniądze, a nie dla "miłej atmosfery", "biura w centrum Wrocławia/Warszawy/Gdańska/innego miasta", "młodych dynamicznych" itp. (chociaż nie przeczę, że atmosfera też jest ważna, ale atmosferą żony i córki nie nakarmię). Nie musi być konkretna kwota, ale chociaż przedział tego, co oferujecie. Dajecie mało ? Trudno, przyjdzie ktoś bez doświadczenia, ale z chęciami i kto wie - rozwinie się i będzie naprawdę świetny. Dajecie dużo ? Super. Możecie wybierać, wybrzydzać, wymagać. Ale podajcie chociaż kwotę wyjściową. Jak napisał przedmówca - szanujcie czas swój i nasz (programistów znaczy się ![]() 3. Ale bez przesady. Pewne standardy obowiązują. Ogłoszenie zbyt "luzackie" tez może być strzałem we własne kolano. Ale ograniczanie się do standardowych formułek sprawia, że ogłoszenia odbiera sie jak reklamy w TV - czym prędzej szukasz pilota, żeby zmienic kanał ![]() 4. Święta prawda. Też tak na początku robiłem. Ale zmądrzałem. Grafik ze mnie mizerny był i nic tego nie zmieni. Więc jak widzę - znajomość Photoshopa, od razu sobie odpuszczam. Ale podobało mi się ostatnio ogłoszenie, gdzie potrzebowali kodera ze znajomością PHP i Perla z zastrzeżeniem, że jak ktoś Perla nie zna,a wyrazi chęć jego nauki-też ma szansę. I o to chodzi - można rozwijać się w "swojej" dziedzinie (programowaniu), jeszcze przy wsparciu ze strony pracodawcy. Takie podejście bardzo mi się podoba. 5. Poszczególne punkty powyżej tworzą ogólny zarys "ogłoszenia idealnego" : - co firma oferuje (jakie pieniądze, mozliwość podnoszenia kwalifikacji - ale też jasno: czy kursy / szkolenia, czy szkolenia wewnętrzne przez doświadczonych fachowców pracujących już w danej firmie, czy takie pitu pitu. Bo profesjonalne szkolenia też kosztują, ale jest to inwestycja w pracownika, która ma się zwrócić firmie, a pracownika przywiązać do firmy (nie mówię tu o lojalce teraz, tylko o takiej "naturalnej wdzięczności" do pracodawcy za pomoc w rozwoju) i dać mu do ręki narzędzia (wiedzę) do wykorzystania z korzyścią dla pracodawcy. Myślę, że formułki o "młodych dynamicznych" i tym podobnych hr-owych bzdetach można sobie darować. Młode dynamiczne to są fajne na dyskotece ![]() - czego wymaga, ale z danej dziedziny, a nie pobożna lista życzeń, której nikt i tak nie spełnia. Jeśli szuka się programisty - jakie języki, na jakim poziomie; grafik ? proszę bardzo - w czym śmiga, co obsługuje z zamkniętymi oczami obudzony w środku nocy; Jak firma szuka kucharza, raczej nie wymaga od niego wiedzy z zakresu dyrygentury ![]() - zakres obowiązków: co będzie robił zatrudniony (czy aktualizował serwisy istniejące, czy tworzył nowe, jeśli tak, to jakie) - ale tu jest nieźle, większość pracodawców podaje takie informacje, czasem nawet ze wskazaniem na konkrety typu: na bazie jakiego cms-a czy frameworka, z użyciem jakiej bazy i dla jakiej branży projekty. Wiadomo, czego mozna się spodziewać i od razu mozna zadać sobie pytanie - czy będzie to dla mnie interesujące? Aaaa, i jedna baaaaaardzo ważna rzecz. Wszystkich, nawet firmy z branzy webdeveloperskiej, obowiązuje coś takiego, jak netykieta. Jak wysyłam do Was CV i inne listy czy tam co tam wymagacie, bardzo proszę: odpiszcie, nawet jesli nie zamierzacie zaprosic nawet na rozmowę. Czy tak ciężko jest klepnąć te parę słów: "Sorry, nie nadajesz się, nie podoba nam się Twoja gęba (to do tych, co wymagają zdjęcie ![]() Aha, ostatnia uwaga - nie zamieszczajcie info o nie zwracaniu przesłanych dokumentów, bo to niezgodne z prawem. W CV znajdują się dane osobowe, które podlegają ochronie ustawowej i nie są to jakies tam papierki. W końcu sakramentalna formułka "Wyrażam zgodę... bla bla bla" nie znajduje się tam przypadkowo. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Aha, jeszcze jedno - "CV ze zdjęciem, list motywacyjny.... bla bla bla..." - po co zdjęcie ? Jak jestem brzydki jak kupa po jagodach to znaczy, że kiepski ze mnie programista? Albo jak wyglądam jak wycięty z boys-bandu to jestem "koderem roku" ? Co to, casting do "Tańca z php-owcami" ? Wręcz przeciwnie... Musisz mieć koszule flanelową, rozczochrane włosy, posklejane taśma okulary (koniecznie jak denka od jaboli) i wtedy wyglądasz jak profesjonalny programista, dla którego praca jest wszystkim... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat w naszym pięknym kraju <hahaha> atutem jest to ze pozwalaja wyslac zdjecie kota sasiada ![]() Ten post edytował pyro 14.10.2008, 14:04:55 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat: Wroclaw_Programista_PHP_Zend_Framework
Cytat Mile widziane: - umiejętności z zakresu Flash/ActionScript Cytat Oferujemy: - zdroworozsądkowy podział obowiązków – programista to programista a nie grafik czy administrator Czy tylko mi się wydaje, że jedno przeczy drugiemu ? ![]() pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:43 |