![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku zmienna.txt znajduje się kilkaset linków: <a href="(...)">...</a>. Chcę usunąć z nazwy linku (anchor) notacje typu: %20, %30, ale też %1, generalnie wszystko co zaczyna się od % a potem jest przynajmniej jedna, ale nie więcej niż 2 cyfry. Mój pattern nie działa :| Jak to przerobić ? -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 16 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno działać ![]() -------------------- Freelancer - [C#, PHP, MySQL, xHTML, CSS]
michal.schweichler [at] gmail.com http://www.elance.com/s/michal_schweichler/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh, Ty Cwaniaku ;-)
Dzieki ![]() -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mądrzejsi ode mnie mówią na każdym kroku żeby używać rodziny funkcji preg_... zamiast ereg_... bo są znacznie szybsze i nadal rozwijane, więc się z nimi nie kłócę i Tobie też polecam
![]() Jedna rzecz tylko, nie istnieje pregi_replace, ale w Twoim kodzie szukasz tylko procenta i liczb więc możesz używać preg_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za wskazówkę.
-------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedna rzecz tylko, nie istnieje pregi_replace ale istnieje flaga i (case insensitive) do preg.... dzięki której omijana jest wielkość znaków -------------------- :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:31 |