![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę skrypt i zastanawiam się nad użyciem jakiejś prostej klasy do obsługi MySQL. Możecie mi coś polecić? Najlepiej aby nie trzeba było dużo kombinować i działała pod PHP4. Chciałbym aby kod był jak najbardziej przejrzysty, czytelny i nie trzeba było bawić się z MySQL strukturalnie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 8 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to ma znaczyć: "do obsługi". Co ta klasa ma robić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie strukturalnie to rozumiem, że obiektowo ? Powiedz o jaką obsługę Ci chodzi bo to chyba najważniejsze. Biblioteki typu AciveRecord z RoR to raczej nie znajdziesz ale coś jest złego w mysql_connect(),mysql_query(),mysql_error(),mysql_affected_rows(),mysql_fetch_ar
ay ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciażby to, że wolałbym napisać $db->query("zapytanie"); niż $query = mysql_query("zapytanie");
![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to poszukaj imysql na php.net
@edit do posta niżej. Tak tak. Pomyliłem nazwy bo tylko raz widziałem co to jest i od razu wyrzuciłem z głowy. Ten post edytował golaod 13.08.2008, 15:14:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy nie chodziło Ci o mysqli?
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
No niby coś takiego, ale mi zależy na prostocie, inaczej użył bym AdoDB, ale po co skoro większości funkcji bym nie używał, pomijając, że nie umiem.
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:17 |